Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Дали човешкото манипулиране на атмосферата е причина за екстремните климатични явления?

haarp storm
Малка буря предизвикана от ХААРП
http://thepromiserevealed.com/haarp-photo-gallery/

Martin Croucher, Epoch Times - Великобритания

Според експерти човешката намеса в атмосферата може да причинява екстремни климатични условия. Те са на мнение, че дебатът за промяната в климата е пренебрегнал ролята на проектите за контрол на околната среда. Някои експерти смятат, че новите технологии в тази област могат да накарат правителствата да манипулират климатичните тенденции в световен мащаб за военни цели. Екстремните климатични явления през последните години – рекордният брой урагани, наводнения и суши – може да са в резултат на изпробването на подобна технология, смятат те.

Изкуственото манипулиране на климата не е новост. По време на войната с Виетнам американските военни използваха технологии за предизвикване на облаци, за да докарат поройни дъждове и да попречат на вражеското снабдяване с боеприпаси.

Преди Олимпиадата китайските медии съобщиха, че китайската комунистическа партия подготвя технология срещу дъжд, която да бъде използвана по време на церемониите по откриването и закриването на Олимпиадата в Пекин.

Но някои експерти смятат, че новите технологии в тази област могат да накарат правителствата да манипулират климатичните тенденции в световен мащаб за военни цели.

HAARP облаци
endoftheage.blogspot.com.au

Екстремните климатични явления през последните години – като рекордният брой урагани, наводнения и суши по света – може да са в резултат от изпробването на подобна технология, твърдят те.

Без конкретни доказателства в подкрепа на тази теза, за мнозина подобни твърдения си остават най-вече гореща тема за теоретиците на конспирациите. Въпреки това, в различните ръководени от американски военни проекти за атмосферни изследвания има неща, които не се връзват.  

Програмата за изследване на високочестотното активно полярно сияние (High-Frequency Active Auroral Research Program / HAARP), базирана в Гокона, Аляска
Програмата за изследване на високочестотното активно полярно сияние (High-Frequency Active Auroral Research Program / HAARP), базирана в Гокона, Аляска. Photo credit Michael Kleiman, Air Force, / Wikimedia Commons

vintage haarp
http://thepromiserevealed.com/haarp-photo-gallery/

Програмата за изследване на високочестотното активно полярно сияние (High-Frequency Active Auroral Research Program / HAARP), базирана в Гокона, Аляска и представляваща серия от предаватели, насочени към небето, е определяна като научен опит за изучаване на характеристиките и поведението на горния слой на атмосферата (йоносфера).

haarp tornado
Военнен мониторинг на резултатите от експеримент ХААРП Торнадо, който изглежда двойно успешен!
http://thepromiserevealed.com/haarp-photo-gallery/

Тя се състои от „инструмент за изследване на йоносферата”, изстрелващ енергиен лъч в горния слой на атмосферата, и от група антени за наблюдаване на промените.

За мнозина обаче проектът наподобява “лъч на смъртта”, с всичките характерни за филм на Джеймс Бонд отличителни белези. Канадският икономист и политически консултант, д-р Мишел Чосудовски (Michel Chossudovsky), го нарича “оръжие за масово

унищожение”. 

На своя уебсайт проектът, финансиран от американските военновъздушни и военноморски сили, твърди, че една от основните му цели е “да подобри системите за комуникация и наблюдение за цивилни цели и за целите на отбраната”.

Идеята е да се усилят комуникационните сигнали, така че те да бъдат получавани от приемниците на подводници и на подземни бункери.

Но някои твърдят, че съоръжението притежава и способността да изважда от строя комуникациите в голяма част от света чрез модификации в йоносферата.

Ако то бъде използвано по този начин съмнително е дали някога изобщо бихме разбрали за това. През 1977 г. САЩ подписаха международна спогодба за забрана на “употребата на технологии за модифициране на климатичните условия за военни или други неприятелски цели с широкомащабни, продължителни или тежки последици”.

Тя дефинира „технологии за модифициране на климатичните условия” като  „всяка технология за промяна – чрез преднамерена манипулация на природните процеси – на динамиката, състава или структурата на земята, включително и нейните флора и фауна, литосфера, хидросфера и атмосфера, или открития космос.” 

Но според д-р Чосудовски оттогава научните кръгове мълчат за вероятността необичайните климатични промени да са в резултат на изкуствена манипулация.

HAARP - The sword of power (Das Schwert der Macht)
http://www.gottes-warnung.de/Kommende%20Jahre/nwo-cloud.html

„Това е едно от най-мощните оръжия в света, но никой не го споменава на ниво политика. То има потенциално опустошителни последствия за околната среда, но никой не се осмелява да повдигне този въпрос по време на срещите по проблемите на световния климат.”

„Това е оръжие за масово унищожение в най-прекия смисъл на думата. То би могло да се използва за намеса в климата на огромни райони, без някой да разбере за това”, допълва д-р Чосудовски.

Според д-р Розали Бертел (Rosalie Bertell), експерт по радиацията, HAARP разполага с необходимата апаратура за влияние върху атмосферните явления.

„Смятам, че това е опит за оказване на влияние върху посоката на парните течения [потоците от изпарения, намиращи се в долния слой на атмосферата], които са по пет във всяко от полукълбата [северното и южното] и носят дъжд от тропиците към умерените пояси”, каза тя.

„Когато се промени курсът на тези течения, това може да предизвика суша или наводнение. Има вероятност и манипулациите на йоносферата, извършвани от HAARP, да оказват влияние върху формата на струйните течения, което на свой ред дава отражение върху температурата и местните атмосферни явления.”

Нейното проучване е съвместно с Ник Бегич (Nick Begich), автор и сътрудник на д-р Бернард Ийстлънд (Bernard Eastlund), една от фигурите, които стоят зад създаването на HAARP.

Според д-р Чосудовски, той е притежавал патент (US No: 4,686,605), наречен „Метод и апаратура за промяна на регион в земната атмосфера, йоносфера и/или магнитосфера” ("Method and Apparatus for Altering a Region in the Earth's Atmosphere, Ionosphere and/or Magnetosphere"), съгласно договор с Atlantic Ritchfield Corporation (ARCO), чиято помощна компания за напреднали енергийни технологии Advanced Power Technologies Inc (APTI) е завършила първия етап от проекта HAARP.

Epoch Times не успя да потвърди официално достоверността на притежанието на този патент.  

Съществуват обаче известни официални предположения за използването на HAARP за военни цели. Като такова конспиративните теоретици посочват съдържанието на извадка от Окончателния доклад (AF 2025 Final Report) на Военновъздушния университет на американските военновъздушни сили  (Air University of the US Air Force) – един необичаен документ относно технологиите на бъдещето.   

„Американските космически сили [ще] „притежават климата”, като се концентрират върху зараждащи се технологии и наблегнат на развитието на тези технологии за военни цели … От подобрения в приятелски операции или осуетяване на вражески такива посредством манипулиране на климатичните условия в малък мащаб, до пълно доминиране в световните комуникации и контрол над контра-пространството, модифицирането на климата предлага на участващия във военни действия широк спектър от възможности за подчиняване или победа над врага”, гласи той.

Не е ясно обаче дали документът, вече достъпен в Интернет, включва официална индикация за текущата си политика.

По така повдигнатите въпроси говорител на американското Министерство на отбраната не бе на разположение за коментар към момента на публикуването на материала.

"Бъдещето не принадлежи на всички" – интервю с Джордж Сорос

- Да разбирам ли, че вие работите за един глобален свят, или както е популярно в конспиративните теории за “Нов световен ред”?

- Разбира се . . .

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!