Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Учени твърдят, че енергийните напитки вредят на щитовидната жлеза

Американско изследване критикува енергийните напитки

В научноизследователски институт към Адигейския държавен университет бяха проведени изследвания, които показаха, че енергийните напитки нарушават работата на щитовидната жлеза. Резултатите еднозначно сочат, че употребата на енергийни напитки нарушава синтезирането на хормоните от жлезата, увеличава загубата на йод, без който тя не може да функционира правилно.

В много страни отдавна се обсъжда проблемът да бъдат забранени тонизиращите и енергийните напитки, включително и от автомати, и не само в училищата, но и във висшите учебни заведения./rasper-bg.com/

Американско изследване критикува енергийните напитки

Американско изследване разкритикува тежко енергийните напитки и ги определи като "все по-зачестяващ здравословен проблем сред обществото". Според доклада бройката на приетите в спешно отделение поради консумация на енергийни напитки се е увеличила двойно.

Докато през 2007 г. пациентите са били 10 хиляди на брой, през 2011 г. те са 20 хиляди, уточнява "Ей Би Си". От тези 20 хиляди 42% са смесили енергийната напитка с лекарства, като например психостимулиращите вещества Adderal или Ritalin, а 58% просто са предозирали само нея.

Безалкохолната индустрия се защити и посочи, че ограничената информация "прави невъзможно да се разбере доколко енергийните напитки имат пряка роля в приемането на пациенти по този начин".

Освен това, по думите на браншовите търговци, "стандартната енергийна напитка съдържа близо половината от кофеина, наличен в сходна като големина чаша кафе".

Администрацията за храни и лекарства (FDA) в САЩ обяви, че ще разследва случая./napitki.bg/

Как да си направим домашни енергийни напитки

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!