Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Китайските трудови лагери - съвременни "Аушвици" - забранен материал на Фейсбук!

Затворници в китайски лагери. Китайските трудови лагери може да бъдат наречени съвременни "Аушвици".
Затворници в китайски лагери. Китайските трудови лагери може да бъдат наречени съвременни "Аушвици". Снимка epochtimes.com

Прословутата система от затворнически лагери на комунистически Китай отново стана център на обществено внимание, след изявлението на партийни служители за премахването й тази година. Системата се използва широко от режим за така нареченото "поддържане на стабилност", тоест за преследване на различни неудобни на комунистическата партия групи.

На 7 януари председателят на Комисията по политически и законодателни въпроси към Централния комитет на Китайската комунистическа партия (ККП) и министър на обществената сигурност на Китай Менг Джянджу заяви по време на работна общокитайска среща, че тази година системата на затворнически лагери трябва да бъде премахната.

Новината веднага се разпространи нашироко в Китай и чужбина. Но в рамките на един ден това съобщение изчезна от всички сайтове и блогове на официалните китайски медии.

По-късно то се появи отново, но в преработена форма. Думата "премахната" бе заменена с "ще бъде реформирана". По този повод много китайски нетизени изразиха своето разочарование, обвинявайки властите в празнословие.

Със системата за трудово превъзпитание в Китай се занимава специална комисия, която е подчинена на Комисията по политически и законодателни въпроси.

Тази система комунистически Китай заимства от СССР (сегашна Русия), правейки незначителни промени. Тя позволява на органите за обществена безопасност да изпращат без съдебен процес хора в затворнически лагери за срок до 4 години.

В продължение на много години въпросната система е критикувана от китайски адвокати, експерти и активисти за човешки права, както и от самите жертви.

Тази система е в противоречие с Конституцията и Наказателния кодекс на Китай.  

По-специално, параграф 12 от Наказателния закон гласи, че "без решение на народния съд в съответствие със закона, никой не може да бъде обвинен в извършване на престъпление."

Тази система се използва широко от местните власти за ограничаване личната свобода на вносителите на петиции - хора, които се опитват да направят обществено достояние как са станали жертви на корупцията.

Тази система е също така много удобна за режима като цяло. С нейна помощта ККП се справя с големи групи от хора, в които вижда заплаха за властта си, наричайки това "поддържане на стабилността". 

Една от тези групи, считана за най-голямата група затворници на съвестта в историята, е преследваната медитативна практика Фалун Гонг.

През 1997 г. само в континентален Китай официалните власти преброяват поддръжниците й и съобщават, че са над 70 милиона души. Именно това предизвиква загриженост у ревностно пазещия властта си по това време генерален секретар на комунистическата партия Джянг Земин. Така  през 1999 г. той обявява Фалун Гонг извън закона и стартира мащабна кампания за преследване на всеки, който има нещо общо с практиката.

Според Информационния център на Фалун Гонг за 14 години на репресии стотици хиляди последователи на тази практика са минали през трудовите лагери на Китай и много от тях са все още там.

Те са изпращани там без съд и присъда, където са подлагани на тежки физически и психически изтезания, за да ги принудят да се откажат от практиката. Официално ККП нарича това "идеологическа трансформация" или "превъзпитание".

Тук са показани снимки на практикуващи Фалун Гонг, които са преминали през ужасите на системата за принудителен труд на ККП.

Тези снимки се различават незначително от снимките на затворници в концентрационните лагери на нацистка Германия, по-специално скандалния лагер Аушвиц (Освиенцим). Разликата е, че всичко това се случва сега, в XXI век и в страна, с която никой не воюва, и която се нарича цивилизована суперсила.

Затворници в китайски лагери. Джао E, Фалун Гонг практикуваща, след затварянето й в лагера.
Затворници в китайски лагери. Джао E, Фалун Гонг практикуваща, след затварянето й в лагера. Снимка epochtimes.com

Джао E, Фалун Гонг практикуваща от град Тангшан. През 2011 г. тя е затворена в женски трудов лагер в провинция Хебей, където стои една година и девет месеца. Тя умира на 15 декември 2012 г. на възраст 40 години. Това се случва няколко месеца след като я освобождават от лагера за лечение.

Затворници в китайски лагери. На снимката горе: Сун Шусян, Фалун Гонг практикуваща, след затваряне в лагер. На снимката долу: затворничка в нацисткия лагер Аушвиц.
Затворници в китайски лагери. На снимката горе: Сун Шусян, Фалун Гонг практикуваща, след затваряне в лагер. На снимката долу: затворничка в нацисткия лагер Аушвиц. Снимка epochtimes.com

Сун Шусян, Фалун Гонг практикуваща от град Чанчун. През септември 2009 г. тя е изпратена в женския затворнически лагер Хейджуй ("черна уста"), провинция Джилин. Там е изтезавана в продължение на девет месеца. Когато здравето й се влошава много, тя е изпратена в къщи. Четири месеца по-късно умира на 53-годишна възраст.

Затворници в китайски лагери. На снимката горе: Лу Юнлай, практикуващ Фалун Гонг, след затварянето му в лагера. На снимката долу: затворници в нацисткия лагер Аушвиц.
Затворници в китайски лагери. На снимката горе: Лу Юнлай, практикуващ Фалун Гонг, след затварянето му в лагера. На снимката долу: затворници в нацисткия лагер Аушвиц. Снимка epochtimes.com

Лу Юнлай, практикуващ Фалун Гонг от град Дженджоу. През октомври 2008 г. той е изпратен в лагера Байюй в Дженджоу. Една година по-късно е освободен за медицинско лечение. След четири месеца умира на 47-годишна възраст.

Затворници в китайски лагери. На снимката горе: Чен Джянджун, практикуващ Фалун Гонг, след затваряне в лагер. На снимката долу: затворници в нацисткия лагер Аушвиц.
Затворници в китайски лагери. На снимката горе: Чен Джянджун, практикуващ Фалун Гонг, след затваряне в лагер. На снимката долу: затворници в нацисткия лагер Аушвиц. Снимка epochtimes.com

Чен Джянджун, практикуващ Фалун Гонг от Чалин, провинция Хунан. През ноември 2005 г. е изпратен в затворнически лагер Синкайбу в Чанша. Осемнадесет месеца по-късно е освободен едва жив за лечение. Умира на 14 септември 2007 г. на 36-годишна възраст.

Затворници в китайски лагери. На снимката вляво: Ан Сенбяо, практикуващ Фалун Гонг, след затварянето му в лагера. На снимката вдясно: затворници в нацисткия лагер Аушвиц.
Затворници в китайски лагери. На снимката вляво: Ан Сенбяо, практикуващ Фалун Гонг, след затварянето му в лагера. На снимката вдясно: затворници в нацисткия лагер Аушвиц. Снимка epochtimes.com

Ан Сенбяо, Фалун Гонг практикуващ от провинция Хейлонгджянг, е изпратен на 24 януари 2005 г. в лагера Дачин, след което е прехвърлен в лагера Суихуа. След пет месеца е освободен, заради опасения, че ще умре в лагера. По това време той тежи малко над 40 килограма и не може да се грижи за себе си.

Затворниците в китайските лагери са не само измъчвани и малтретирани, но са и принуждавани да работят робски труд и да произвеждат стоки, които се изпращат след това за износ.

==============

Комунистически Китай е моделът на планово общество на Новия световен ред [+ Видео]

Комунистически Китай служи за лаборатория на глобализма, за опитно поле, където 1.4 милиарда души живеят като опитни зайчета при изграждането на прекрасния нов свят.

През Втората световна война американски и британски сили работят с Мао Дзе Дун, като на края на войната те тайно помагат на Мао за прогони Чан Кай Ши, националиста. Службата за стратегически задачи и ЦРУ са вярвали, че Мао ще има стабилизиращ ефект.

Менторът на Бил Клинтън и професор по политически науки в Джорджтаун, Карол Куигли обяснява в книгата си „Трагедия и надежда“ как тайни англо-американски групи са подкрепяли всяка разновидност на авторитаризъм, от комунизма до фашизма, за да са сигурни, че населението ще се контролира централизирано, а икономиката ще е планова.

Хората в елита са монополисти. Те създават монополи, за да доминират над населението през цевта на оръжието.

В техните документи лидерите на Новия световен ред неспирно засипват с похвали корумпирания китайски комунистически модел.

През август 1973 г. в статия, писана от Дейвид Рокфелер за Ню Йорк Таймс, Рокфелер открито оценява и одобрява действията на Мао Дзе Дун, възхвалявайки китайската командна и контролна система. „Каквато и да е цената на Китайската революция, тя очевидно е успяла не просто да създаде една по-ефикасна и отдадена администрация, но и да насърчи висок морал и успешно общество. Социалният експеримент в Китай под ръководството на председателя Мао, е един от най-важните и успешните експерименти в историята.„ Дейвид Рокфелер, Ню Йорк Таймс, 10 август 1973 г.

Комунистически Китай е моделът на планово общество на Новия световен ред.

Китай е получил от ООН повече награди за политиката и начина си на управление от всяка друга нация.

В очите на глобалистите, авторитарен Китай е бъдещето ни.

Китай приема ужасната Политика за едно дете след лобиране от консорциум от организации по евгеника, включващ в себе си фондацията „Семейно планиране“ и ООН.

На двойки с повече от едно дете се налагат сурови глоби и затвор.

Практиката на незаконните аборти заедно с желанието на двойките да имат мъжка рожба, потопи Китай в задълбочаваща се криза, в която мъжете са с 30 милиона повече от жените.

Китайската полиция безжалостно потушава всеки опит за протест.

Тайни църкви, последователи на Фалун Гонг, стачкуващи работници, биват изпращани в концлагери. Техните тъкани и кръв се описват, подготвяйки ги за донорство на органи. След това китайското правителство ги продава на онзи, които плаща най-добре.

Ако заможният пациент избере да отиде до Китай, затворникът бива убит и органите се имплантират.

Ако трябва да напуснат страната, фургон за изпълнение на място закарва органите до чакащия самолет. [...]

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!