Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Дейвид Ли, Epoch Times

Годината на Змията

Честита година на Змията
Честита година на Змията. (Wendy Ю, ET)

Змията е едно от 12-те животни в цикъла на китайския зодиак и китайския календар. Тя е най-загадъчната и символизира мъдростта и силата на достойнството. Според китайския зодиак под влиянието на знака на змията се счита да са хората, родени през следните години: 1893, 1905, 1917, 1929, 1941, 1953, 1965, 1977, 1989, 2001, 2013.
При хората от западните страни, в които християнството е преобладаващо, отношението към змията е като към порочно, брутално и зловещо животно.  Според Библията змията е изкушила Адам и Ева да ядат от забранения плод. Затова змията често се разглежда като символ на злото и дявола.

Но в Далечния Изток е може би точно оратно. Китайците наричат Годината на Змията “Година на Малкия Дракон”. Според древна китайска легенда на змията се гледа като на дракон. В древен китайски мит се твърди, че Фу Ши, който е бил изпратен от боговете, за да даде културата на китайците, е бил човек с тяло на дракон или змия.

В Япония бялата змия се счита за бог на щастието и пратеник на бога на богатството и благословията, който може да донесе късмет в бизнеса и живота. В Годината на Змията японците ще се благославят с поговорка, която да носи промяна и късмет, защото произношението на "змийска кожа" на японски е като това за "смяна на кожата". Освен това, японските магазини, продаващи чанти от кожа на бяла змия, наблягат, че такава чанта може да донесе късмет и богатство.

Хората, които са родени в Годината на Змията, се смятат за предимно тихи, сдържани и безразлични. Но някои от тях могат да са емоционални, с добро чувство за хумор и привлекателни. Техният външен вид и вътрешна същност са съвсем различни. Ето защо хората ще се разбират с тях, ако пренебрегнат първото впечатление на отхвърляне.

Какво казват китайците за родените в Годината на Змията

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!