Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Китайци се извиняват за цензурата в чужбина, засега

Нетизен изразява негодувание към талисмана на Tencent

Нетизен изразява негодувание към талисмана на Tencent. (大纪元资料室)

Китайският уеб гигант Tencent, който бе хванат в цензуриране на съобщения между намиращи се извън Китай потребители, официално се извини за случката.

Китайците подчертаха, че филтрирането на съобщенията не е било тяхна цел и че става дума за "технически гаф, който е засегнал малка част от потребителите на услугата WeChat". Популярното Whatsapp-like приложение има почти 300 милиона потребители по света, като броят на потребителите извън Китай нараства.

Тестовете на услугата в Сингапур и Тайланд е установило, че всякакви опити за комуникиране по темата с китайския Southern Weekly водело до следното съобщение за грешка: "Съобщението " 南方周末 " което изпратихте съдържа ограничени думи. Моля, проверете го отново. "

От Tencent обявили, че проблемът вече е решен и потребители, намиращи се извън страната няма да бъдат цензурирани (засега и до второ нареждане), както и че фирмата ще подобри още повече услугата си (какво означава това засега не се знае).

Експерти предлагат, ако фирмата желае да увеличи пазарен дял в чужбина и за в бъдеще да избегне негативни отзиви като този, да изнесе част от сърверите си извън комунискически контролираната Великата Фаяруол (Great Firewall).

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!