Доказателство за участие в преследването на Фалун Гонг

Ли Чунченг.(Weibo.com)
Бивш високопоставен китайски служител от провинция Сичуан наскоро бе подведен под отговорност от комунистическата партия за подкупи, но неотдавнашен доклад показва, че може да е бил замесен в нещо много по-зловещо: извършване на престъпления срещу човечеството спрямо затворници на съвестта...
Ли Чунченг (Li Chuncheng), бивш заместник-началник на Сичуан, бе идентифициран от Световната организация за разследване преследването на Фалун Гонг (WOIPFG) като пряк участник в преследването на Фалун Гонг практикуващи в провинция Сичуан.
Между 1999 г. и 2002 г., Джоу Йонгканг е партиен ръководител на Сичуан, а Ли е кмет на столицата Ченгду, ставайки един от доверениците на Джоу.
WOIPFG съобщи, че голям брой последователи на Фалун Гонг са били използвани за събиране на органи на живо и са били затворени във военни складове и други съоръжения в Сичуан, както и в Чонгчинг, лидер на който бе изпадналият в немилост партиен ръководител БоШилай.
Наскоро WOIPFG пусна таен запис на телефонен разговор между следовател, представящ се за Ли, и Джоу, което предполага, че двамата са участвали в ареста на практикуващи Фалун Гонг, и потенциално са участвали в събирането на органи.
Разговорът, който се е състоял на 29 май 2008 г. между двамата партийни босове показва, че Джоу не отрича, че практикуващи Фалун Гонг са били държани в складове и други съоръжения. Той също така казва, че тези въпроси трябва да бъдат обсъдени през тайния "червен телефон".
Разговорът се провежда след опустошителното земетресението в Сичуан от 2008 г., при което загинаха стотици хиляди хора. Следва транскрипция на записа.
Разследващ (представящ се за Ли): Здравейте, това Джоу Йонгканг ли е?
Джоу Йонгканг: Да, аз съм.
Разследващ: Ли Чунченг се обажда.
Джоу Йонгканг: Какво?
Разследващ: Аз съм Ли Чунченг, партийният ръководител на провинция Сичуан.
Джоу Йонгканг: От Ченгду?
Разследващ: Да.
Джоу Йонгканг: Вие сте Чунченг?
Разследващ: Точно така.
Джоу Йонгканг: Не мога да разпозная акцента Ви. Да не би да сте уморен?
Разследващ: Да, уморен съм. Трябва да Ви докладвам нещо.
Джоу Йонгканг: О-о.
Разследващ: Току що имаше вторичен трус и нещо стана.
Разследващ: В нашия регион много съоръжения, използвани за задържане на практикуващи Фалун Гонг, бяха повредени. Някои от тях избягаха от там. Какво мислите, че трябва да направим?
Разследващ: Какво мислите, че е редно да направим сега?
Джоу Йонгканг: Колко хора са били там?Това трудови лагери ли са или превъзпитателни лагери?
Разследващ: Не. Става дума за онези, които бяха заключени в нашите специални военни складове.
Джоу Йонгканг: За колко хора става дума?
Разследващ: Над 20 души.
Джоу Йонгканг: Местата, които са под управлението на правосъдната институция ли? На съдебното бюро?
Разследващ: Не, трябваше да е под тях ... Трябва да попитам кой е отговарен за тях.Това е, което ми докладваха.
Джоу Йонгканг: Вие партийният ръководител на Ченгду ли сте?
Разследващ: Какво смятате, че трябва да направим?
Джоу Йонгканг: Обадете ми се отново по червената линия. Използвайте червения телефон (таен телефон), за да ми се обадите. Аз ... аз не знам кой сте. Аз ще говоря с тях...
Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме.Благодарим Ви!