Следвайте "Буднаера" в Телеграм

China's Forbidden News

Washington Post за еротичния запис от Чонгчинг

Лий Дженгфу (Lei Zhengfu)
Снимка: solo-opiniones.com

В първия си ден като лидер на комунистическата партия Ши Джинпинг обеща да разреши проблемите с корупцията и нарушаването на дисциплината, но сега е изправен пред изпитанието на "новия скандал в Чонгчинг", съобщи Washington Post...


Миналата седмица Лий Дженгфу (Lei Zhengfu), местен лидер на Чонгчинг (Chongqing), бе уволнен заради публикуван онлайн еротичен видеозапис, направен преди пет години. Публикувалият кадрите е казал, че има и по-атрактивни еротични видео записи на официални лица от Чонгчинг.

В репортажа се посочва, че случаят е пример за това, как китайските граждани

започват все повече да разобличават корупцията и да предизвикват Китайската комунистическа партия (ККП) през интернет, особено през Weibos (китайските социални мрежи).

Според Washington Post този скандал се появява тъкмо когато миналото на Бо Шилай в Чонгчинг започва да се изобличава пред съда. Жертвите от това минало се стремят да получат отмяна на според тях несправедливите присъди и обвинения, които са получили.

Справянето с тези хиляди на брой жертви, които твърдят, че са претърпели незаконни атаки и арести от маоистката кампания на Бо, "пей червено - удряй по черното" в Чонгчинг, се очертава като трудна задача за Ши, решаването на която много очакват да видят.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!