Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Възмутително видео: Възрастна жена прегазена многократно, шофьорът бяга

Снимка от охранителна камера на мястото на престъплението, където възрастна жена бе прегазена няколко пъти
Снимка от охранителна камера на мястото на престъплението, където възрастна жена бе прегазена няколко пъти. (Youmaker.com)

При задна маневра пикап блъсна възрастна жена на 3 ноември в Нанянг Сити, провинция Хенан. Вместо да излезе от колата и да помогне на жертвата, водачът мина няколко пъти с пикапа през падналата жена и избяга. Кадри от инцидента онлайн предизвикаха обществен гняв в Китай... 

След като водачът на ударената жена избяга, кадрите на охранителната камера показват как се появяват двама мъже и тичат в посоката, в която изчезва пикапа. Но е твърде късно да го стигнат. Единият от тях се връща при възрастната жена, след което друг мъж също идва да провери състоянието й. Те обръщат възрастната жена, за да видят лицето й. От кадрите изглежда, че тя е все още жива.

Това видео се разпространи бързо онлайн в Китай и предизвика общественото недоволство.

Подобни инциденти не са рядкост в страната. На 9 октомви полицаят Ли Шяофенг от провинция Хунан е бил на смяна, когато вижда претоварен камион. Той му сигнализира да спре за проверка, но вместо това шофьорът прегазва Ли, убивайки го на място.

На 13 октомври миналата година, две-годишно момиченце на име Юеюе беше подминато от 18 минувачи, след като попадна под колелата на камион. Инцидентът стана международна новина и накара китайците да се замислят сериозно защо толкова много хора не се притичват на помощ.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!