Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Какво става със световния соцкапитализъм и капиталокомунизъм…

…и има ли разлика между тях

Карл Маркс
All credits to Museum Of Communism

Поредният конгрес на Китайската комунистическа партия изглежда достави това, което  винаги е доставял – повече от същото, тоест нищо. Защо?

За невъоръженото око отговорът на това изглежда малко спекулативен. Но за тези, които са си „губили“ времето да проучат някои исторически „измислици“, нещата вероятно ще изглеждат по на място и ето как.

Това, което става на повърхността, е „реалността“ създадена за флоридизените. Докато малко по-реалната „реалност“ е значително по-различна. Тя се развива задкулисно, останалото е просто въпрос на драматургичен подход. И тъй…   

Значителното събитие за мартеничката „комунизъм-капитализъм“ може да се окаже една дребна на пръв поглед новина – напускането на Ли Пенг от Китай около 18-я конгрес на партията.

Кой е Ли Пенг?


Ли Пенг е известен с активната, ако не и водеща, роля в задкулисното управление на Червен Китай, издигането на Джянг Земин и съответно редица произтичащи от това ключови събития за Китай (кръвопролитията на Тянънмен, преследването на Фалун Гонг и т.н.), както и топлите му отношения с Рокфелер и Ротшилд.

Така семейство Ли е една от основните „земни кръвни линии“. Какво е „земна кръвна линия“ и какво „силова кръвна линия“? Гугъл все още позволява относително добра възможност за намиране отговор и на тези въпроси, поне на английски и засега.

И тъй, разпространено разбиране е, че заслугите за създаване на комунизма и превръщане на капитализма в социализъм в „свободния свят“ са главно отдавани на Ротшилд. И както не би трябвало да се учудваме ако родителят се грижи за всички свои деца, така и не трябва да буди особено учудване за историческата подкрепа на Ротшилдовата (посредством Рокфелер) Уол Стрийт за комунизма. Не добре забулени исторически тайни потвърждават явното - комунизмът не е могъл да просъществува дори и ден без значителна, ако не и друга, финансова помощ.

Още Нострадамус е казал, че Маркс ще управлява света преди и след 1999 г….


Така резултатите говорят сами за себе си - идеята зад корпоративния капитализъм съумява да даде подслон и на двете деца - заварения син, капитализма, и собственото „недоносче“ (според титана на прав[ешк]ата мисъл ТЖ) и глезениче – комунизма. Как се проявява това в „свободния свят“? Не особено сложно: социализъм[ъ] за масите, капитализъм[ъ] за елита.

Така, когато стожерите на комунизма в Китай, като семейство Ли Пенг-ови, бягат от страната, това може да означава много неща, но едва ли вещае продължаваща подкрепа за китайския комунизъм. Може ли тогава да се очаква колапса на комунистическата партия в Китай?... Това започва да изглежда все по-неизбежно.

По-осведомени могат да запитат, та не се ли установява социализъм в момента по цял свят? Погледнете какво става в ЕСССР (ЕUSSR), какво става в САЩ! Вярно, не изглежда ли тогава, че това ни кара да заемем позиция, да изберем кое да подкрепим, да покажем кое намираме за добро и зло? Соцкапиталистическият капиталокомунистически терор и машинация над хората, или отричане и на двете привидно противоречиви части на една и съща мартеничка, заедно с подкрепа на традиционните човешки норми за нравствено поведение. Възможно ли е историята да ни тества на този въпрос? Това изглежда все по-вероятно…

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!