Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Таен документ разкрива планове за продължаваща атака срещу Фалун Гонг

Таен документ на Пекин описва политиката на пропаганда срещу Фалун Гонг.
Таен документ на Пекин описва политиката на пропаганда срещу Фалун Гонг. Снимка: NTD

NTD оповести получен от източници в Пекин таен документ на държавни агенции, които щели да наложат на всички подчинени агенции в цялата страна да продължат преследването на медитативната практика Фалун Гонг. В документите е специфицирано как да се провежда пропагандната кампания срещу практиката сред различните категории хора...
 


Документът, маркиран "секретно", е от 21 април 2012 и има изходящ номер 5(2012). Той е предназначен за всички отдели на Управление 610, отделите за пропаганда и правосъдие на всички провинции, автономни региони и общини в Китай.
 
Той се отнася до необходимостта да се продължи и насърчи пропагандата срещу Фалун Гонг през шестата петилетка на юридическо образование (2011 - 2015 г.) в съответствие с единните изисквания на Управление 610 и Комитета по политически и законодателни въпроси (КПЗВ / PLAC).
 
Документът също така съдържа общ план за реализация на програмата. В него специфично се посочва, че: "През 2012 г. основният акцент трябва да бъде на пропаганда и образование сред ръководителите на държавни агенции, кадрови работници и държавни служители; през 2013 г. акцентът трябва да е върху пропагандата и образованието на подрастващите; през 2014 г. акцентът трябва да се постави върху пропагандата и образованието сред обикновените селяни и граждани; а през 2015 г. акцентът трябва да е върху пропагандата и образованието сред бизнес лидерите".
 
Освен това, документът съдържа изискване дейността на преследване на Фалун Гонг да се включи в системата за награди и наказания на ръководителите на отдели, както и въз основа на успеха в тази област да се прави оценка на техните политически постижения. В документа се казва, че в края на всяка година отделите на Управление 610 в цялата страна са длъжни да предадат на централното правителство доклад за изпълнението на шестия петгодишен план за юридическо образование.
 
Според китайски адвокати политиката на преследване на десетки милиони Фалун Гонг практикуващи в Китай се извършва в нарушение на законите и конституцията на КНР, единствено на основата на заповеди, предадени устно или под формата на секретни документи.
 
Медитативната практика Фалун Гонг (Фалун Дафа) придобива голяма популярност в Китай през 90-те години и е носител на няколко почетни награди. Скоро след това управляващият режим в страната, начело с Джянг Земин по това време, открива, че броят на поддръжниците на това движение е достигнал 70-100 млн. души, което надхвърля броя на членовете на управляващата комунистическа партия. В същото време популярността на Фалун Гонг продължава да расте. През 1999 г. Фалун Гонг е обявена за незаконна от ККП. Репресиите и преследването на практиката в КНР все още продължават и са придружени от арести, затвори и мъчения, които нерядко водят до смърт. Въпреки това, тази политика не се прилага в специалните области на Китай, като Хонг Конг и Макао, както и в Тайван, където няма пряка власт на комунистическата партия и където стотици хиляди хора свободно практикуват Фалун Гонг.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!