Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Централният военен комитет затваря офиса на Джянг Земин

Джианг Земин
Джианг Земин (Jiang Zemin) (фото: boreme.com)

В навечерието на 18-тия партиен конгрес бе затворен офиса на бившия лидер на Китайската комунистическа партия (ККП) Джянг Земин, намиращ се в сградата на Централния военен комитет, твърди японският вестник Sankei Shimbun, цитиран от Би Би Си на 1 ноември...

Информатор от китайската армия казва пред Sankei Shimbun, че след като Джянг Земин е излязъл от Военния комитет през 2004 г., той е запазил същия просторен офис в сградата с няколко частни секретари. Джянг често посещавал офиса и се срещал с военни офицери и командири на активна служба в армията, за да упражнява влиянието си над тях.

Според в. Sankei Shimbun по време на своите 15 години на власт, започвайки от 1989 г., Джянг издига 81 генерали и така изгражда своя собствена отцепническа група в армията. Въпреки това, през последните години Ху Джинтао премахва останките от фракцията на Джянг в партията.

Само шест от настоящите 38 генерали са свързани с фракцията на Джянг, като пет от тях са на път да се пенсионират на предстоящия конгрес на партията.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!