Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Събиране на органи: Чии органи са те?

Широко известно е, че повечето от органите за операции за трансплантация, извършвани в Китай, идват от екзекутирани затворници. Въпреки това, въпросът кои точно са екзекутираните, е обект на разисквания...
 

Все повече доказателства предполагат, че основния източник за извличане на органи са практикуващите Фалун Гонг.
 
Фалун Гонг, също известен като Фалун Дафа, включва пет медитативни упражнения и принципите истинност, доброта, търпимост. Поради своята бързо растяща популярност, през 1999 г. практикуващите Фалун Гонг в Китай стават повече от членовете на комунистическата партия, съгласно официално проучване. Поради страх, че народът на Китай ще предпочете традиционните високо-нравствени принципи на Фалун Гонг пред комунистическата идеология, тогавашният глава на на Китайската комунистическа партия Джянг Земин започва преследване на Фалун Гонг през юли 1999 г..
 
Една от формите на това преследване и събиране на органи от затворени практикуващи Фалун Гонг. Книгата "Кървава реколта" на канадските адвокати Дейвид Матас и Дейвид Килгор разкрива директната връзка между принудителното отнемане на органи от практикуващи Фалун Гонг и преследването на медитативната практика.
 
Способността да се извършват по 10 000 трансплантации годишно в предварително уговорено време, както прави Китай, предполага съществуването на контингент от около 150 000 души, готови да бъдат екзекутирани. Тази цифра е броят хора, необходим, за да се намерят съвместими органи и тъкани, според д-р Деймън Ното, говорител за организацията “Лекари срещу отнемането на органи” (Doctors Against Forced Organ Harvesting).
 
Изследователите на доклада казват, че затворническата популация от Фалун Гонг практикуващи се използва като банка за донори на органи.  

Д-р Чен Джонгхуа (Chen Zhonghua), високопоставен китайски хирург по трансплантация, заема официален пост в световното Общество за трансплантации (TTS), въпреки участието му в дейности, които според учени нарушават неговите етични принципи. (Болницата Тогнджи)

Д-р Чен Джонгхуа (Chen Zhonghua) е обвинен в участие в тази огромна схема. Той е високопоставен китайски хирург по трансплантация и заема официален пост в световното Общество за трансплантации (TTS), въпреки участието му в дейности, които според учени нарушават неговите етични принципи.

Д-р Чен не можеше да бъде контактуван за коментар по случая.

"Невероятно е, че един професор по медицина, който трябва да защитава човешкия живот, активно извършва престъпления срещу човечеството", коментира в имейл по въпроса Валтралд Нг, говорител на Германския Фалун Дафа информационен център.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!