Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Легенда на бъдещето: Чудотворността на Тао (Пътя) (Част 3)

Dong Xijiang "Who am I"
Dong Xijiang "Who am I" (Tang Dynasty)

(Част 2)

“...Защото минахме през трудни времена, имаме хиляди и хиляди въпроси. Бяхме индоктринирани с наука, но нещата имат и друга страна, с други измерения и същества, и други закони. Така че за всичко питахме защо - защо това е така, защо онова е онака, защо другото е иначе и т. н.. Приемахме нещо само след като сме получили отговор на всичките си въпроси...”


В парка “Victory” в Чангчун (Changchun), провинция Джилин (Jilin), Североизточен Китай, както и в други паркове в цяла страната, хората се събират всяки сутрин, за да правят чигонг упражнения. След практиката те се събират и споделят опит в практикуването си на чигонг.

Един ден през май 1992 г. млад мъж се присъединява към група чигонг ентусиасти. По време на разговора хората откриват, че теорията и упражненията на този мъж са различни от тези на известните чигонг практики. Това, което той казва, е така добро, че хората искат да ги учи на тази практика.

Младият мъж е г-н Ли Хонгджъ (Li Hongzhi). Това, което той преподава тогава е добре известната днес медитативна практика Фалун Дафа (Фалун Гонг). Хората, които го слушат, стават първите практикуващи Фалун Гонг.

На 13 май 1992 г. се провеждат първите лекции на Фалун Гонг в Пето средно училище в Чангчун. По време на една от лекциите там внасят на носилка пациентка с тежка увреда на гръбначния стълб.

През 1999 г. образователният канал на Джилин, телевизия ABC, излъчва предаване по този случай в своята програма "Здраве", в което се казва: "Преподавателят каза на хората да вдигнат носилката ми на подиума ...Усетих нещо и за по-малко от три секунди той каза, че мога да седна. Седнах. Преподавателят ми каза да сляза на пода. Помислих си, аз мога само да лежа, дали ще мога да се изправя? И наистина се изправих. Преподавателят каза, че съм излекувана. ..."

Малко след това г-н Йе Хао (Ye Hao), бивш високопоставен служител в Министерството на обществена сигурност на Китай, и съпругата му случайно присъстват на лекция за чигонг в Пекин.

Г-жа Йе: "Една неделна сутрин ни казаха, че след обяд ще има чигонг лекция и всеки може да присъства. Аз отидох. След тази двучасова въвеждаща сесия почувствах, че практиката е наистина добра и от висока класа. Съпругът ми не искаше да дойде на нея и след това му препоръчах да се запише и да отиде на следващата сесия."

Чутото от сем. Йе е новопоявяващия се Фалун Гонг. Основателят на Фалун Гонг г-н Ли Хонгджъ решава да отидe в Пекин, за да разпространява Дафа там, след успешно провеждане на две сесии от лекции в Чангчун.Така Фалун Гонг започва да се разпространява в Китай. Когато хората пристигат от любопитство, за да видят новия чигонг мастър (учител), г-н Ли Хонгджъ им разяснява целта на неговото преподаване.

Г-н Ли Хонгджъ (лекция): "Това означава, че нещата, които те учат, са на нивото на лечението и фитнеса, това е със сигурност. Аз съм чигонг мастър към Китайската научна чигонг асоциация и знам каква е ситуацията с чигонг в цялата страна. В момента единствено аз преподавам чигонг на високо ниво. Аз съм единственият, който прави това в нашата страна. Тъй като е свързано с много големи проблеми, много обширни сфери и има дълбоки исторически корени, това не е нещо, което може да бъде направено просто ей така.”

Той споменава също:

"Аз не се занимавам с лечение, нито с изпълнения като други чигонг мастъри, нито пък ви давам някакви послания, и т.н.. Не правя такива неща. Аз просто издигам хората на по-високо ниво, разпространявайки моите упражнения и теории."

Г-н Ли Хонгджъ обяснява какво точно стои зад термина "чигонг".

Г-н Ли Хонгджъ (лекция): "След като има такава дълга история, за какво се използва в края на краищата? Той има такава дълга история. Защо се разпространява за такъв дълъг период от време? За какво се използва? Мога да ви кажа, че ние принадлежим към чигонг на Будистката школа. И каква е крайната цел на чигонга на Будистката школа? Да култивира Буда."

Г-н Йе Хао (бивш високопоставен служител в Министерството на обществена сигурност на Китай): "Това обяснява защо някои хора описват Учителя като авторитетен, а тона му като възвишен. Ако не беше така аз нямаше да дойда да се уча от него. Защото минахме през трудни времена, имаме хиляди и хиляди въпроси. Бяхме индоктринирани с наука, но нещата имат и друга страна, с други измерения и същества, и други закони. Така че за всичко питахме защо - защо това е така, защо онова е онака, защо другото е иначе и т. н.. Приемахме нещо само след като сме получили отговор на всичките си въпроси. За всичките тези години не получих отговор на много от своите въпроси. Започнах да изучавам чигонг през 1978 г. и едва 12 години по-късно, през 1990 г., започнах действително да изучавам чигонг. Това бе, когато се запознах с Учителя Ли и така разбрах всичко. Всички мои въпроси получиха отговор."

Фалун Гонг започва да се разпространява в Китай през 1992 година. В края на 1994 г., г-н Ли Хонгджъ завършва с официалното преподаване на Фалун Гонг лекции на обществеността в Китай. През този период той провежда 54 лекционни класа, които се посещават общо от около 20 000 души.

Но от 1995 г. до 1999 г., или за малко над четири години, според официалните китайски статистически данни броят на практикуващите Фалун Гонг се увеличава от 20 000 на между 70 и 100 милиона души. В този период Фалун Гонг се разпространява до всички сектори на китайското общество, от неграмотни жени в селските райони, до експерти, професори, интелектуалци и висши политици. Може да се каже, че начините да се разбере за Фалун Гонг са толкова, колкото са и самите практикуващи.

Д-р Шу Йин (Xu Yin, бивш професор в пекинския университет Цингхуа): "Отидох в университета Цингхуа в Пекин през 1991 г., за да правя докторатура. По-късно през 1995 г. Фалун Гонг се случи да се практикува в малката горичка на университета. Видях малка обява за Фалун Гонг. Помислих, че това е просто друг вид чигонг и исках да го пробвам. На следващия ден отидох да получа копие от “Джуан Фалун” [основен текст на Фалун Дафа], който беше официално публикуван по това време. Когато прочетох книгата се почувствах съвсем различно. Прочетох я от сутринта до вечерта, дори забравих да включа осветлението, така бях погълнат от нейното съдържание. След като прочетох една глава исках да прочета следващата, да видя какво има и в по-следващата и т.н. След като я прочетох цялата почувствах, че целият ми мироглед за света се е променил. Преди това имаше неща, които бяха объркващи за мен, но в този момент всичко се подреди. Чувствах, че точно от това имах нужда."

Д-р Гао Дауей (Gao Dawei, бивш декан на Колежа по лека и хранително-вкусова промишленост в Университета по технологии на Южен Китай): "Един ден през август на 1994 г. съпругата ми срещнала в нашия университет класната ръководителка на сина ни в началното училище. Тя имаше сърдечно заболяване и трябваше да се подложи на операция за коронарен байпас. Дори ходенето й представляваше трудност. След няколко месеца жена ми я видяла неочаквано на зеленчуковия пазар. Тя изглеждала свежа и щастлива. Жена ми я попитала какво е станало с нея, да не би да е намерила някакъв чудотворен лек. Тя отвела жена ми у дома си и й показала книгата на Фалун Гонг. Когато аз се сдобих с книгата, също усетих наличието на силна енергия."

Джао Хунгин (Zhao Hungyun, старши инженер и бивш китайски бизнес мениджър): "Моя леля получи слаб мозъчен удар и не можеше да ходи. Два месеца след като започна да практикува Фалун Гонг тя можеше да ходи и да се обслужва сама. Затова синът ми все ме караше да отида да я посетя, че изглеждала съвсем различно. И аз отидох. Като я видях да прави стоящите упражнения на Фалун Гонг й казах, че този вид чигонг се практикува от хора пред дома ми. Така след като се върнах у дома започнах и аз да практикувам Фалун Гонг. След това започнах и да се култивирам (самоусъвършенствам). Не след дълго, около месец, почувствах неговите чудотворни ефекти. Най-сетне разбрах какво е да си без болести. Чувствах като да се върнах в младостта си. Почувствах се като да мога да летя. Усещах голяма лекота при ходене и никога вече нямах главоболие или простуда."

Д-р Ли Шутонг (Li Xutong, бивш изследовател в Центъра за ядрена и радиационна наука към Министерството на околната среда на Китай): "Аз прочетох книгата за една нощ, прочетох я от корица да корица. Когато свърших най-дълбокото усещане, което имах, беше ─ тази книга не може да е написана от човешко същество."

Д-р Шу Йин: "Същия ден, когато прочетох Джуан Фалун, си спомням, че лежах на леглото с празно съзнание, след което съм заспал. Не почувствах нищо особено и си помислих, че може би съм се изморил след цял ден четене. На следващия ден се почувствах енергичен, както и на по-следващия, и на още по-следващия. Започнах да се чудя, моите 10 години на безсъние бяха много мъчителни, но след като прочетох "Джуан Фалун" веднъж, дори не съм започвал да правя упражненията, безсънието ми изчезна."

Д-р Ли Шутонг: "Книгата, която прочетох, се казва "Китайски Фалун Гонг".  Когато я прочетох се почувствах така, сякаш тя е многоизмерна, не можех да разбера за колко измерения става дума. Разбираш едно нещо и като продължаваш да четеш намираш още един смисъл; като четеш отново виждаш ново значение и така нататък... слоеве от значения, слоеве върху слоеве ... няма край. На пръв поглед изглежда просто и лесно да се разбере книгата. Но след като се чете отново и отново понякога изглежда, че не го разбираш, а друг път отново идва просветление ... аз съм много удивен от това."

Д-р Гао Дайуей: "Артритът те кара да усещаш студ и болки. Докато бях на лекциите [на Фалун Дафа] чувствах като топла вода да отмива болката от моите болни стави; топли вълни преминаваха през мен до пръстите на краката ми и излизаха навън, такова бе чувството. На 3-тия и 4-тия ден от този клас на 9-дневни лекции бях в състояние да клекна, и това беше едно чудо."

Фалун Гонг се разпространява в цял континентален Китай бързо и скоро дори западняци започват да чуват за него. На 2 юли 1994 г. г-н Ли Хонгджъ започва втора поредица от Фалун Дафа лекции в Далиан и на 5 юли там пристигат двама посетители от далече.

Г-н Бенчимол Витал (Benchimol Vital): "Ние дойдохме в Далиан само за да го видим. Когато го видях за първи път, около него имаше много хора и той каза можем ли да намерим тихо място да говорим? След това се срещнахме насаме с него и с преводач. Така се запознахме с него."

Синът на г-н Витал е инвалид. Г-н Витал опитва различни видове терапии за сина си, но без резултат. Накрая той разбира за Фалун Гонг, който се разпространява в Китай.

Г-н Витал пита г-н Ли Хонгджъ дали ще може да помогне на сина му. Г-н Ли се съгласява и което следва го смайва.

Г-н Бенчимол Витал: "Носех със себе си видеозапис, но той нямаше видеоплеър, за да го види. Трябваше да види сина ми, така че аз му показах няколко снимки. Тогава той каза, нека направим тест. Аз ще изпратя гонг към сина Ви. Трябва да се концентрирам върху нещо сега. След няколко минути той видя проблеми в дясната страна на тялото на сина ми и ме попита дали това е така. Казах да, и че също има проблем с говора. Той каза, че трябва да направи нещо от разстояние. Аз отговорих, че имам съмнения до колко далеч може да стигне. Той ми обясни, че може да изпрати енергия, която пътува като радиовълните и че не би било проблем дори ако става дума за далечно разстояние, че това може да е модулация от далечно разстояние.

След като направи това, той ме помоли да се обадя на съпругата си и да попитам дали е забелязала нещо необичайно. Поради голямата разлика в часовите зони, в Китай беше 10 ч., но в Париж беше 4 ч. сутринта, аз казах, че там е едва 4 ч. сутринта. Той отвърна, тогава изчакайте известно време и като се срещнем отново можете да ми кажете какво се е случило.

Когато по-късно се обадих на съпругата си, тя не можеше да разбере какво става ... Майе внезапно се събудил в 4 ч. сутринта, синът ми бил горещ, много горещ, лицето му било силно червено и започнал да говори ... Не й казах нищо. Досетих се, че това са силни реакции от изпращането на гонг от г-н Ли"...

(Следва)

Theme 1: Arrival of the Lord Buddha from The Art of Zhen Shan Ren on Vimeo.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!