Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Иля Иванов, Великая Эпоха

Шест последователи на Фалун Гонг са били изпратени за "промиване на мозъка"

Най-малко шестима практикуващи на преследваната от комунистическия режим медитативна практика Фалун Гонг от град Хелонг, провинция Джилин, са били принудително изпратени в специални класове за идеологическа трансформация. Един от тях, детски учител, е бил пребит до неузнаваемост и ръката му е счупена. Местните власти наемат безработни да участват в кампанията на преследване...

Китайската полиция арестува практикуваща Фалун Гонг.
Китайската полиция арестува практикуваща Фалун Гонг. Снимка minghui.org

Поредната полицейска акция се е провела през май, но едва сега става известно за това. Според източници, в този окръг активна роля в изпълнението на започнатата от бившия генерален секретар Джянг Земин политика на преследване на Фалун Гонг играе Ли Фу, ръководител на горското стопанство Баджяджи.

Всички задържани са все още в ареста.

Подробности са известни само за един от тях - Сонг Джингджи, учител в детска градина на горското стопанство Баджяджи.

На 5 май Сонг е отвлечен и откаран в така наречените "класове за промиване на мозъци" (общо наименование на специализираните агенции в Китай за усилена идеологическа трансформация на хора).

Тъй като той отказва да подпише декларация за спиране на практиката Фалун Гонг, сътрудниците на класа са започнали изтезания и побой. В резултат на това той е със счупена ръка и тежко подуване на лицето, до степен, че е "невъзможно да бъде разпознат", казва източник.

В момента той е прехвърлен в центъра за задържане Байхе, като до сега не са повдигнати официални обвинения срещу него.

Изпълнението на политиката на преследване на това мирно, аполитично духовно движение излиза скъпо на горското стопанство.

За задържане и издръжка на "класовете за промиване на мозъци" за един Фалун Гонг практикуващ местните власти отделят 8000 юана ($ 1269). По-голямата част от охраната и сътрудниците на класа се набират от местните безработни, като за това им се осигурява безплатна храна и месечно заплащане от 800 юана ($ 126) на човек. Те преминават през кратък курс на обучение, на който се обучават на методите за физическо и психическо въздействие върху практикуващите Фалун Гонг, за да ги заставят писмено да се отрекат от своите убеждения.

Медитативната практика Фалун Гонг (Фалун Дафа) придобива голяма популярност в Китай през 90-те години поради силно позитивния си ефект върху здравето на хората. Скоро след това управляващият режим в страната, начело с Джянг Земин по това време, открива, че броят на поддръжниците на това движение е достигнал 70 млн. души, което надхвърля броя на членовете на управляващата комунистическа партия. В същото време популярността на Фалун Гонг продължава да расте. Така през 1999 г. Джянг Земин обявява Фалун Гонг за незаконен в Китай. Репресиите и преследването на Фалун Гонг все още продължават, придружени от арести, затвори и изтезания, които в някои случаи водят до смърт.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!