Следвайте "Буднаера" в Телеграм

WOIPFG

Изследователски доклад: Как китайският комунистически режим се опитва да саботира представленията на Шен Юн

Статия в Munich Daily, озаглавена "Захлаха в Далечния Изток"
Статия в Munich Daily, озаглавена "Захлаха в Далечния Изток", съобщи през 2008 г. за натиск от китайското консулство върху местна театрална компания. (Източник на снимката: zhuichaguoji.org)

След като Шен Юн, компанията за сценични изкуства (Shen Yun Performing Arts),  организира седем успешни представления в нюйоркската зала Radio City Music Hall през февруари 2006 г., Бродуейското списание Billboard посочи Шен Юн като едно от седемте най-добри представления в САЩ...


През следващите няколко години Шен Юн изгражда репутацията си чрез своите световни турнета и се оформя като голяма сензация в обществото и особено сред китайците зад граница. Шен Юн е позволил на хората да разчупят дългогодишните идеологически окови на комунистическата партийна култура и промиване на мозъка, на което тя ги е подложила, така че да са в състояние да оценят истинската, традиционна китайска и божествено вдъхновена култура.

Представленията на Шен Юн съдържат послания за възвишеност, за свобода на вярата, човешките права и преследването на медитативната практика Фалун Гонг (Фалун Дафа), неща които Китайската комунистическа партия (ККП) разглежда като най-голямата заплаха за своята диктатура.

Посолства и консулства на диктаторския режим работят в тясно сътрудничество с Управление 610 и използвт различни тактики, за да се опитат да попречат на хората да гледат представленията на Шен Юн. Техните методи включват тормоз, упражняван върху спонсорите на представлението, масирани телефонни обаждания, за да попречат на горещите линии за продажба на билети, сплашване на китайските общности в чужбина, писане на охулнически писма до VIP персони, мнимо представяне за Фалун Гонг практикуващи, и др.

За да засили своята пропаганда и в чужбина, Централното Управление 610 на ККП създава през юли 2006 г. анти-Фалун Гонг "професионален уеб сайт", наречен kaiwind.com. Световната организация за разследване преследването на Фалун Гонг (WOIPFG) извърши разследване на този инцидент.

Докладът за разследването се фокусира предимно върху факти как Управление 610 и комунистическите посолства и консулства на режима се опитват да саботират представленията на Шен Юн.


1. Хостваният от Управление 610 сайт Kaiwind.com е основният източник на клеветнически статии срещу Шен Юн

2. Списък на посолствата и консулствата на ККП, както и отделните дипломати, които са участвали в подриване и саботаж на представленията на Шен Юн

Европа

Генералното консулство на ККП в Мюнхен

Генералното консулство на ККП във Франкфурт

Посолството на ККП в Дания

Посолство на ККП в Швеция

САЩ

Генералното консулство на ККП в Лос Анджелис, консул Джоу Шяомей (Zhou Xiaomei) в Political Press

Генералното консулство на ККП в Чикаго

Генералното консулство на ККП в Хюстън, генерален консул Чяо Хонг (Qiao Hong)

Посолството на ККП във Вашингтон

Консулството на ККП в Ню Йорк

Канада

Австралия

Малайзия

Заключение

След завземането на властта в Китай, комунистическият режим се позиционира като враг на традиционната китайска култура. С цел да унищожи тази 5000-годишна древна култура чрез насаждане на омраза към нея у хората, режимът отприщва своя пропаганда срещу нея. Тя цели да дискредитира китайската божествено дарена култура като "феодално суеверие", "невежа и назадничава" и "мишена на комунистическата революция".

Пълната статия на английски език.

Пълната статия на руски език.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!