Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Тина Рен, Epoch Times

Китайски официални постове се продават за 300 хиляди юана

Джоу Йонгканг се страхува от съд.
Джоу Йонгканг се страхува от съд.  Getty Images

След скорошното сваляне и опозоряване на китайския ръководител Бо Шилай, вниманието на обществеността и медиите бързо се измести към неговия политически покровител във висшите кръгове, Джоу Йонгканг. Сега се появиха и съобщения, че официални постове под контрола на Джоу се купуват и продават за стотици хиляди юана...

 
Джоу Йонгканг е началник на Комитета по политически и законодателни въпроси (КПЗВ / PLAC), орган на Комунистическата партия, който ръководи силите за сигурност. Според вътрешен източник 300 000 юана (около $ 47 000) купува позиция заместник-директор в Бюрото за обществена сигурност в Тянджин.

През последните шест месеца почти 1000 позиции в обществени бюра за сигурност в цялата страна са били купени и продадени, според вътрешния източник, който не може да се идентифицира поради риск от наказание. Длъжностните лица, които издават държавни тайни, могат да бъдат екзекутирани.
 
Официалните назначения до голяма степен зависят от връзките, които подчинените имат с ръководителите си, като кадрите изграждат империи на влияние в рамките на бюрокрацията, които по-късно да призоват за помощ.
 
Вътрешният източник даде пример с длъжностно лице в Тянджин, с фамилно име Гао, който наскоро е купил поста заместник-директор на Бюрото за обществена сигурност. Гао издигал само тези, които е чувствал, че са лоялни към него и е забранил комуникацията между отделите от страх за разпространение на новини за дейността му. Той е бил въвлечен в използването на силите за сигурност за корупционни цели и за лично обогатяване, каза източникът.
 
Оригиналната статия на китайски език

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!