Следвайте "Буднаера" в Телеграм

'Denial of Service' атака срещу Epoch Times

Хакери атакуваха Epoch Times
Chinese cyber attack

Epoch Times е под ударите на поредица кибератаки, които започнаха на 29 март с неуспешна Denial of Service атака, насочена първо срещу epochtimes.com (Да Джи Юен,  китайскоезичното издание), последвана на сутринта на 1 април от подобни атаки срещу сървъри на изданието на други езици. Английският сайт, theepochtimes.com, също е обект на втори кръг от Denial of Service атаки, като в момента под атака е и рускоезичното издание...

Първата атака вечерта на 29 март бе насочена към уеб интерфейса на китайскоезичния epochtimes.com, но скоро бе отблъсната.

След това, следобеда на 1 април, от около 15 ч. до 18 ч. българско време нападателите атакуваха отново китайскоезичния epochtimes.com "Domain Name System или DNS сървъра. Нападателите използват така наречената "DNS query flood", за да нарушат функционирането на сървъра-домакин, което води до това потребителите да не могат да заредят страницата.

Атаките на сайта на Epoch Times се случват в контекста на борбата за власт в Пекин, която Epoch Times отразява в детайли. Според анализатори едната страна, или фракцията на президента Ху Джинтао и премиера Уен Джябао, иска поне някаква информация за нарушенията на човешките права да е по-свободно достъпна, докато фракцията на бившия лидер на режима Джянг Земин иска изцяло да предотврати достъпа до такава информация.

Анализатори смятат също така, че репресивните мерки срещу използването на популярните микроблогови платформи в Китай от 31 март насам са по нареждане на Джоу Йонгканг от фракцията на Джянг Земин.

Според Wikileaks грама от 18 май 2009 Джоу Йонгканг е участвал в контрола на китайските хакерски атаки срещу Google. Google цитира постоянните хакерски кампании от лица, свързани с Китайската комунистическа партия, като една от причините да прекрати своята дейност в  Китай.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!