Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Heide B. Malhotra, Epoch Times

Необичайна волатилност на долара срещу юана в деня на вераятния преврат в Китай

"Denial of Service"

В момента на публикуване на този материал английскоезичният Epoch Times е под "Denial of Service" атака и снимковият материал е недостъпен

Хакери атакуваха Epoch Times
Chinese cyber attack

Проследяване валутния курс USD / CNY (американския долар спрямо китайския юан) в началото на валутната борса на 20 март около 01:00 часа пекинско време доведе до някои интересни изводи. През този период от време Интернет в Китай се препълва със слухове за вероятен преврат в Пекин...
 
Първо, китайската валута не е свободно конвертируема, тъй като все още се контролира стриктно от комунистическия режим, независимо от желанието на китайското правителство да направи юана международна валута и да я използва за регулиране на трансграничната търговия.
 
"Сред валутите на шестте основни икономики в света китайският юан е единственият, с който не е така лесно да се търгува, и не е приет в целия свят, тоест, той не е твърда валута. Юанът е малко вероятно да стане популярна резервна валута, да не говорим за оспорване доминирането на долара, ако не може да бъде свободно конвертируем" - се казва в документ, публикуван наскоро за обсъждане на Интернет страницата на Международния валутен фонд (МВФ).
 
Позициите на USD / CNY показват значителна волатилност, което е индикация за засилено трансгранично изтичане на капитал. Около 01:00 часа през нощта на 20 март курсът на юана пада до 6,324 юана за долар, а след това прави резки скокове нагоре и надолу между над 6,31 юана и 6,3254 юана за долар, слизайки до 6,3189 при отваряне на валутната борса в САЩ.
 
При китайския режим, който упражнява строг контрол върху валутата в страната, тази нестабилност е индикация за опасност от преврат, при което тези, които знаят за това и имат пари се подготвят за възможно напускане на страната.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!