Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Zhang Tianliang, Epoch Times

Защо Джоу Йонгканг е обречен да последва Бо Шилай (Част 2)

Част 1

3. Бо има нужда Джоу да поеме вината за неговите грешки. Колкото повече хора въвлече Бо, толкова по-безопасно е за него. Ето защо Бо постоянно свързва случая на Уанг Лиджун с Джоу, както по време на пресконференцията на Бо от 9 март.

4. Джоу Йонгканг има много източници под ръка, като министъра на обществената сигурност, който му докладва. Освен това министърът на обществената сигурност е и първи политически комисионер (чиновник на най-високо ниво в партията) на въоръжените полицейски сили. Джоу използва над 700 млрд. юана (95 млрд. щ.д.) всяка година, за да поддържа стабилността.

Управлението на пари и инструменти на насилие правят Джоу заплаха за главата на партията Ху Джинтао и Уен. Наскоро Ху посочи, че за да има стабилност в Китай, армията трябва да участва. Неговият коментар предполага, че властта и силата трябва да бъдат отнети от Джоу.

5. През втората половина на тази година Ху трябва да отстъпи поста си на глава на ККП. Много хора забелязват изтъкнатото от Уен в правителствен доклад, предоставен на Националния народен конгрес, че ККП има нужда „да управлява оръжието“. Всъщност от вице-председателя на Централната военна комисия на комунистическата партия да четвъртото подразделение (Националната освободителна армия е организирана в структура от четири подразделения), всички са заявили, че ще подкрепят ръководството на Ху.


От своя страна Ху иска да използва методите, използвани от предишните партийни лидери – да продължи да държи властта, с която разполага като председател на Централната военна комисия, отговаряща за въоръжените сили. Изграждането на негова собствена военна сила не може да бъде отлагано, тъй като освобождаването на Бо Шилай може да не е достатъчно за Ху да демонстрира властта си. Отстраняването на Джоу е следващата стъпка, която Ху трябва да предприеме.

6. Никой не знае дали Джянг Земин ще продължи да защитава Джоу. Джянг може и да иска, но вече може да няма способността. След като Ху има предаността на екип и с постоянното отслабване на влиянието на Джянг, Джянг може да защитава единствено себе си. Деветимата членове на Постоянния комитет на Политбюро вече са разделени на клики, с Ху и Уен срещу Уу Банггуо (Wu Bangguo), Джя Чинглин (Jia Qinglin), Ли Чангчун (Li Changchun) и Джоу Йонгканг. Но само Джоу е непримирим в опозицията си срещу Ху и Уен.

7. Основният проблем се отнася до ситуацията с Фалун Гонг. Джянг Земин сега знае, че преследването на Фалун Гонг не му е спечелило признание или одобрение от високите нива на партията. През 2002 г. той принуждава Луо Ган (Luo Gan), контролиращ организациите за надзор като полиция, прокуратура, съдилища, адвокати и т.н., и Ли Чангчун, отговарящ за пропагандния апарат, да станат членове на Постоянния комитет на Политбюро на 16-тия конгрес.

На 17-тия конгрес Джоу Йонгканг замества Луо Ган в Постоянния комитет и като ръководител на Политическия и законодателен комитет. Джянг се подготвя Бо да замести Джоу в Постоянния комитет и като глава на Политическия и законодателен комитет на 18-тия конгрес.

Бо Шилай, Джоу Йонгканг, Луо Ган и Джянг Земин стават съюзници, защото всички те преследват Фалун Гонг като средство да се изкачат в партията. Събира ги общ страх, но действията им въпреки това правят така, че те да изгубят всичко в процеса.

8. „Доброто и злото винаги получават съответна отплата“ е представа, в която винаги ще вярвам. След 16-тия конгрес Джоу Йонгканг става министър на обществената сигурност. След 17-тия конгрес Джоу е определен за ръководител на Политическия и законодателен комитет. На тези позиции той е отговорен за преследването на десетки хиляди, дори милиони, Фалун Гонг практикуващи, използвайки изключително жестоки методи за изтезания. Освен това, под наблюдението на Джоу са отнемани органи от все още живи Фалун Гонг практикуващи - личности, които мирно настояват да следват принципите на истинност, доброта и търпение.

Може да се каже, че Джоу Йонгканг стъпва по труповете на Фалун Гонг практикуващи, за да се издигне. Това е фундаменталната причина, заради която той е обречен да падне.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!