Следвайте "Буднаера" в Телеграм

ChinaForbiddenNews

ЗН: Служители на ККП търсят изход

Бягството на Уанг Лиджун (Wang Lijun) в консулството на САЩ в Ченгду (Chengdu) предизвика безпрецедентна криза в Китайската комунистическа партия (ККП).
Освен това документите, които Уанг е предал на консулството, накараха ККП да се почувства  безпомощна, въпреки своите умения да блокират истината. Сега се казва, че служители на ККП се тревожат за последствията от случая с Уанг и започват да търсят изход при краха на ККП...

Друг анонимен китайски източник е казал за Epoch Times, че Уанг Лиджун е дал на американското консулство 6 пакета с информация. Те включват корупционни доказателства за семейството на Бо Шилай (Бо Силай) и план на Бо Шилай и Джоу Йонгканг (Zhou Yongkang) да свалят Ши Джинпинг (Xi Jinping). Този план е получил подкрепата на Джянг Земин (Цзян Цзъмин, Цзян Цзъмин), бившият лидер на ККП и Китай.

Съгласно тези документи Бо Шилай е насърчавал т. нар. "Чонгчингски модел" в цялата страна.

Бо работи активно срещу фракцията Ху-Уен, срещу частните предприемачи, дисиденти и духовни групи. Той също така е планирал да започне друга "културна революция".

Уанг Лиджун е предал и доказателства, че Бо Шилай е нареждал и съблюдавал отнемането на органи от живи практикуващи Фалун Гонг. Сред документите е имало и такива, издадени от политическата правна система за потискане на Фалун Гонг и на дисиденти.

По-рано уебсайтът Washington Free Beacon публикува статия по въпроса, чийто автор е старши редакторът Бил Гертц (Бил Gertz). В статията се казва, че ККП е поискала от правителството на САЩ да върнат документите, които Уанг Лиджун е представил. Това действие косвено потвърждава колко важни са тези документи за ККП.

Лан Шу (Lan Xu), коментатор за радио Sound of Hope (SOH), сподели мнение по въпроса. Според Лан предадените на САЩ документи от Уанг са довели до провала на усилията на ККП, поради което сега тя е в отчаяние.

Лан Шу: "ККП не знае какво е дал Уанг Лиджун на консулството на САЩ и Уанг няма да каже това на Пекин. Той може да им каже за някои от нещата, но какво е в повечето документи няма да спомене. В този случай Пекин няма да има предимството на първата стъпка".

Наскоро най-засегнатата от случая с Уанг фигура, Бо Шилай, се появява често в медиите като секретар на ККП в Чонгчинг, провокирайки различни предположения.

Д-р Ли Тяншяо (Li Tianxiao) от Университета Колумбия в Ню Йорк публикува статия по въпроса. Д-р Ли посочва, че ККП е много наясно с последствията от оповестяването на тези документи публично. То ще доведе до санкции от международната общност и до масови протести в Китай, и всичко това в крайна сметка ще предизвика колапса на ККП.

Това е основната причина защо ККП все още се колебае да се справи с Бо Шилай и не може да се стигне до споразумение на национално ниво за толкова дълго време.

От друга страна, служители на ККП започнаха да правят планове за най-лошото. Те оставят информация за тази новина да изтича в международни сайтове, с което искат да разберат дали международната общност ще им даде убежище. Това е показателно, че те търсят изход за себе си.

Джянг Земин, Джоу Йонгканг и Бо Шилай са съдени в много страни за преследването на практикуващите Фалун Гонг. И техните молби за убежище не могат да бъдат приети от такива страни.

Уанг Джиюан (Wang Zhiyuan), ръководител на "Световна организация за разследване преследването на Фалун Гонг" (WOIPFG) изтъкна, че Уанг Лиджун и Бо Шилай са заподозрени в събиране на органи от живи практикуващи Фалун Гонг. Сблъсквайки се с наближаващия крах на ККП, за всяко замесено в преследването на Фалун Гонг длъжностно лице има само един изход, каза той.

Уанг Джиюан: "На Първо място (лицето) трябва да спре с преследването и да признае за престъпленията, които е извършил. На второ място, той трябва да събира и докладва престъпни факти на други, като предостави съответните доказателства на WOIPFG. Те ще му помогнат да получи амнистия и прошка когато бъде изправен на съд за в бъдеще."

Ли Тяншяо също посочва, че за Ху Джинтао и Уен Джябао единственият изход е да се справят спешно с фракцията на Джянг Земин. За да се откупят, Ху и Уен трябва да разбият престъпната група на Джянг и да се подчинят на историческата вълна на разпадане на ККП.

Книгата "Девет коментара за комунистическата партия" започна вълна на отказване от ККП и свързаните с нея организации. В момента има над 110 милиона души, които са обявили онлайн своето отказване от ККП и нейните организации.

А Фанг (доброволец, Център за отказване от ККП): "Надявам се всички длъжностни лица и граждани на Китай да се откажат от злата ККП в сърцата си. За това може да се използва и псевдоним. Самите те могат да го направят. Това може да стане онлайн или да напишат отказването си върху банкнота, която после да похарчат. Отказването в сърцето може да им донесе по-добро бъдеще, както на тях, така и на техните семейства".

Фанг подчертава, че служителите на ККП и обществеността е необходимо да знаят цялата истина и злата същност на ККП. Те трябва да се отърват напълно от злокачественото влияние на ККП и да изоставят всички илюзии, които имат относно ККП. Те трябва да се откажат от ККП, младежка лига и младите пионери, за да предпазят себе си от ставане на изкупителни жертви на ККП.

NTD репортери Chang Chun, Li Qian и Xiao Yan

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!