Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Хава ТОР. Epoch Times

Двадесетте най-вдъхновяващи места на Земята – част 1/4

За тези места е изписано толкова много, че е невъзможно да се прочете. Посещавани са от толкова много хора, че не могат да се преброят. Без значение колко още време ще се върти Земята, тези места вече са записани на диска на вселенската памет...

1. Йерусалим, Израел

Един от най-древните градове в света. Историята на Йерусалим води началото си от преди 4000 години. Градът става център на три религии преди повече от 1000 години. Той е многократно разрушаван и построяван. Според преданията на трите религии именно в Йерусалим ще бъде построен Третия Храм.

1. Йерусалим, Израел. Снимка: Хава ТОР/Великая Эпоха
1. Йерусалим, Израел. Снимка: Хава ТОР/Epoch Times

2. Тадж Махал, Индия 

Символ на огромната любов на Шах Джахан към съпругата му Мумтаз Махал. Дворецът или по-точно мавзолеят на Махал, бил построен от Шах Джахан в памет на любимата му жена, починала по време на раждането на 14-тото им дете през 1651 година. Дворецът изглежда като прекрасен мираж. Шедьовър на архитектурното изкуство, вдъхновяващ хората да вярват в любовта. Гробът в Тадж Махал винаги е покрит със свежи цветя.

2. Тадж Махал, Индия. Снимка: gdenasnet.ru
2. Тадж Махал, Индия. Снимка: gdenasnet.ru

3. Мачу Пикчу, Перу

Древният свещен град на инките, най-загадъчният паметник на културата. Мачу Пикчу – „Старият връх”, е мистично място, където според преданията на инките се срещат Небето и Земята. И до сега все още никой не е успял да определи кога точно е построен градът и защо е изчезнало населението му. Инките се възхищавали на камъка и умеели майсторски да го обработват. Те смятали златото за сълзите на Луната и Слънцето. Днес Мачу Пикчу е посещаван от средно 2000 туристи на ден.

3. Мачу Пикчу, Перу. Снимка: all-world.com.ua
3. Мачу Пикчу, Перу. Снимка: all-world.com.ua

4. Пирамидите в Гиза, Египет

Пирамидите в Гиза са смятани за най-високите постройки, създадени от човешка ръка за последните 3800 години. По какъв начин са били построени? Има толкова много версии. Една от тях, може би най-правдоподобната, е че пирамидите са били построени от предходна цивилизация.

4. Пирамидите в Гиза, Египет. Снимка: ba-bamail
4. Пирамидите в Гиза, Египет. Снимка: ba-bamail

5. Сикстинската капела,  Ватикана

Сикстинската капела, изрисувана от велики художници, се е превърнала във важен връх в развитието на западноевропейската живопис. Сводестият таван на Сикстинската капела е изрисуван с фрески от самия Микеланджело, които изобразяват библейската версия на сътворението на света. Посетителите могат да прекарат там часове с вдигнати глави, разглеждайки с възхищение невероятната живопис.

5. Сикстинската капела, Ватикана. Снимка: ba-bamail
5. Сикстинската капела, Ватикана. Снимка: ba-bamail

Част 1/4

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!