Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Kan Zhong Guo

7 тайни на ефективните хора: 4. Делегирането

Ефективните хора не само се хранят здравословно (Тайна 3), но не се и опитват да вършат всичко сами. Те са развили умението да делегират работата…

Хората, които успяват да отметнат много работа за кратко време, са обикновено добри в управлението на другите, а не само на собствената си натовареност. Така например, в къщи те разпределят умело работата сред членовете на семейството си, или наемат прислужница или градинар.

Искали ли сте помощ от другите? Може би се страхувате, че ще изглеждате слаби, но истината е, че никой от нас не постига нищо сам. Някой винаги ни е дал подкрепа (независимо дали психическа или практическа) в нещата, които сме направили.

Съвет: В службата - помислете кои отнемащи времето задачи могат да се делегират. В къщи – въвличайте децата и другите членове на семейството си в домашните задължения. Може и да заплатите за почистване на къщата, за грижи около градината, или др. – обикновено ако сте заети дълги часове в службата ще можете да си го позволите. Прилагайте алтруистично принципа за делегиране на работа във всичко – това е от полза за хората около вас също. (Тайна 5)

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!