Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Kan Zhong Guo

7 тайни на ефективните хора: 3. Здравословната храна

Ефективните хора знаят, че освен да избягват многозадачността (Тайна 2), трябва и внимателно да разпределят енергията си през деня. Това означава да се хранят с добра, питателна храна…

Как изглежда обичайният ви обяд? Ако в обедната си почивка погълнете на бюрото си храна от веригите за бързо хранене, плюс голяма кока-кола, ще получите бърз прилив на енергия от всички приети прости въглехидрати, последван от силен спад на енергията наскоро след това.

Ако пък отидете на ресторант и изконсумирате три обилни ястия (първо второ и трето), след това най-вероятно ще се борите със съня до края на работния ден.

Съвет: Първо, стремете се обядът ви да е с умерен размер.

Второ, избирайте храни, които се разграждат бавно и отделят енергия продължително, като пълнозърнестите храни и протеини.

Трето, предпочитайте блюда с балансирани въглехидрати, протеини и мазнини, като не забравяте и така полезните подправки (чудесен избор са къри ястията).

Четвърто, закуските в 10 ч. и 15 ч. да включват плодове, ядки или семена (като например 5-те топ храни за добро настроение). (Тайна 4)

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!