Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Путин: Постиженията на Русия дразнят потенциалните ѝ противници

Традицията на политиците в САЩ да се кълнат над Библията не отговаря на подкрепата за еднополовите бракове и идеята за американска „изключителност“. Това заяви руският президент Владимир Путин пред руски медии. Путин припомни, че бракът е съюз между мъж и жена и подчерта, че Русия не трябва да следва американския пример. На 10 февруари руският президент проведе закрита среща с главните редактори на водещи руски издания. На 14 февруари фрагменти от разговора бяха показани от телевизионния канал "Россия-24", съобщава ТАСС.

Руската нация е достатъчно млада и все още върви към пика на своето развитие, а нейният "безкраен генетичен код" се основава на междуетническо единство, каза Владимир Путин. Той отбеляза, че вярва в теорията за страстта на историка Лев Гумильов. Според Путин в сърцевината на бъдещето на Русия е чувствтоо за патриотизъм и любов към родината.

Владимир Путин увери, че Русия няма да изостави Донбас. "На нашите плещи - казвам "на нашите плещи с вас", защото вие сте четвъртата власт - лежи огромна отговорност за Русия като цяло. И преди да вземем каквото и да е решение, трябва да помислим за последиците от всяка наша стъпка", каза Владимир Путин.

Президентът отбеляза, че политиката за сдържане на Русия се засилва, колкото по-силна става страната. "И колкото по-силни ставаме, толкова по-силна е тази политика на ограничаване", каза Путин.  Той обърна внимание на факта, че това се проявява и в икономиката.

Руският лидер вярва също, че влиянието на Руската федерация в постсъветското пространство нараства. Според него, за да предотврати това, Западът ще използва амбициозни и жадни за власт хора.

Путин е уверен, че постиженията на Русия започват да дразнят потенциалните ѝ противници. Той обърна внимание на факта, че руските учени са изобретили ваксина срещу коронавирус, която е регистрирана първа в света.

Президентът обеща, че мерки срещу чуждестранните интернет платформи в Русия могат да се предприемат само в случай на враждебни действия от тяхна страна и при наличие на местни алтернативи. Путин отбеляза, че Русия има перспективи за развитие на свои услуги. Като пример той посочи "Яндекс".

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: Путин: Постиженията на Русия дразнят потенциалните ѝ противници | glasove.com Новини

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!