Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Марш от Брюксел! Ангел Джамбазки оглуши старица с бомбите срещу протеста, губи имунитета на евродепутат? (ВИДЕО)

Евродепутатът Ангел Джамбазки е на път да загуби имунитета си и да бъде позорно изритан от Брюксел! Специализираната прокуратура вече разследва инцидентите пред сградата на ВМРО, при които върху главите на протестиращи граждани се изсипаха бомбички, светлинни фойерверки и ги заливаха с вода от противопожарен маркуч.

Намесата специално на Спецпрокуратурата не е случайна, а защото се разследва лице от властта, какъвто се явява Джамбазки, пише „Уикенд”.

Преди време Румен Петков като шеф на АБВ обяви, че ще сезира прокуратурата заради грубата хулиганска проява на евродепутата, която по негови думи е застрашила здравето и живота на десетки български граждани.

Оказва се, че разследването е вече в ход, а след като се съберат достатъчно материали, те ще бъдат изпратени и в Брюксел, обясняват юристи. Джамбазки може да се окаже без имунитет, а също и главен герой на наказателно дело.

Приключенията на евродепутата, както и на други дейци на ВМРО, са от 16 ноември м.г. вечерта. Тогава участниците в поредния антиправителствен протест отиват пред централата на партията на столичната ул. „Пиротска”. Те искат оставката и на вицепремиера и лидер на войводите Красимир Каракачанов.

Докато хората скандират, от висок етаж на централа на войводите към главите на протестиращите се изсипва дъжд от бомбички и фойерверки. Изваден е и противопожарен маркуч, с който народът на улицата е залят с вода. 

Инцидентът става пред очите на много хора, включително и на полицаи, които са струпани на мястото, за да не се стигне до сблъсък между двете страни. Евродепутатът Ангел Джамбазки е сред тези, които мятат бомбички и поливат хората със студена вода. 

„Бях извикан в специализираната прокуратура да дам показания и да направя разпознаване” – обясни пред „Уикенд” архимандрит Дионисий, който има преки впечатления, понеже е сред множеството протестиращи.

Той посочва сред главните участници в нападението евродепутата Ангел Джамбазки.

„Да, Джамбазки лесно може да бъде разпознат, понеже е известно лице покрай многобройните му медийни изяви – разказва архимандрит Дионисий. – Много добре го видях, понеже пространството беше осветявано с фенер. Той явно изпитваше гордост да мята бомбички и след това да пръска с маркуча.

Стоеше на един от прозорците с още един мъж, а на съседния отворен прозорец имаше и друг, който също хвърляше бомбички и фойерверки. Те си разменяха маркуча, с който изливаха вода над хората, и явно се забавляваха.”

Архимандрит Дионисий разказва още, че много сериозно пострадала възрастна дама, по негова преценка около 70-годишна. „На нейната качулка се закача бомбичка от тези, които хвърляха през прозорците – продължава духовникът. – Бомбичката гръмна точно до ухото й.

След това й е направена аудиограма във ВМА, която показва, че госпожата е оглушала”. Дете, което е било с родителите си пред централата на ВМРО, получава силна уплаха. Медицинските свидетелства за тези два инцидента са налични, но не са предоставени на разследването, допълва архимандрит Дионисий. Нещо повече, те дори не са и изискани от разследването.

„Има и трети – продължава духовникът – светлинна ракета падна и се взриви в краката на полицай. Той също пострада, но нямам данни дали ще потърси правата си по съдебен ред. Посочвам само три инцидента, но има множество свидетелски показания за пострадали хора.” 

На 6 януари, разказва архимандрит Дионисий ситуацията се повтаря. Отново от високите етажи на централата на ВМРО към протестиращите се мятат бомбички и се заливат с вода от противопожарния маркуч. „Грозно поведение” – заключва духовникът, който е възмутен от поведението на т.нар. патриоти.

ВМРО веднага след инцидента излъга, че Джамбазки не е бил в сградата. Понеже неговото участие така или иначе беше запечатано в снимки и видео клипове, които плъзнаха из интернет, войводите нямаше как да го скрият. Той самият заяви, че това било самозащита, но това твърдение разсмя юристи, които напомниха, че не е бил на улицата, а на много висок и недостъпен етаж за протестиращите.

Нещо повече, Джамбазки публично призна, че в централата на ВМРО имали пиротехника. „След като гледаш 100 дни протести и виждаш какво се случва, ако имаш две мозъчни гънки в главата си, ще си помислиш дали пък да не се подготвиш”. Това каза Ангел Джамбазки, който да напомним е евродепутат и по негови думи е учил 10 години право, за да се скатае от казармата.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: Марш от Брюксел! Ангел Джамбазки оглуши старица с бомбите срещу протеста, губи имунитета на евродепутат? (ВИДЕО) - Narod.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!