Следвайте "Буднаера" в Телеграм

“Дондуков 2”: Паметта на премиера очевидно се нуждае от освежаване

.

Паметта на министър-председателя очевидно се нуждае от освежаване след като на 7 октомври 2018 г. от мястото на събитието се хвали пред медии с усвоените от правителството му средства и доставените автомобили, а днес няма спомен за обществената поръчка, договорена от подчинената му администрация.
Това заявиха в своя официална позиция от Президентството. Изявлението на “Дондуков 2” идва след днешните думи на премиера Борисов, който по време на правителственото заседание посочи, че не помни такава обществена поръчка и на свой ред заяви: Крадецът вика дръжте крадеца.

По-рано днес в официална позиция от ГЕРБ поискаха и държавният глава да се откаже от кандидатурата си за втори мандат заради скандала с обществената поръчка.

По информация от източници на bTV в доклада на ОЛАФ се споменава и името на бившия служебен вътрешен министър, сега съветник на президента – Пламен Узунов. Официално от държавното обвинение отказаха да дадат тази информация вчера.

“Президентската институция отново призовава за пълно осветляване не само на този случай, но и за проверка на изразходваните милиарди левове през последните години, включително в случаите, когато обществени поръчки не се провеждат изобщо и преустановява да взима отношение към този изкуствено раздухван в медиите сценарий“, пише още в становището на “Дондуков 2”

Днес премиерът изиска от министъра на вътрешните работи Христо Терзийски да

докладва по казуса с парите за полицейските автомобили, които ще трябва да се връщат на Европа. 

“Както обикновено „крадецът вика дръжте крадеца“ и все някой му е виновен на това Президентство“, коментира Борисов.

ФрогНюз припомня, че Скандалната поръчка, разследвана от Европейската служба за борба с измамите, се прехвърля като горещ картоф между “Дондуков 1” и “Дондуков 2”. ОЛАФ заяви, че въпросната обществена поръчка е ощетила ЕС с 6 милиона евро, които трябва да бъдат върнати на Брюксел.  

Според разследването на ОЛАФ МВР е нарушило условията на споразумението си за отпускане на безвъзмездни средства, като е използвало средства от ЕС за закупуване на автомобили тип SUV от по-стари запаси вместо нови полицейски автомобили за всякакви терени.  Споразумението се отнася до доставката на 350 автомобила за всякакви терени, предназначени за полицията. 

Започна да се спекулира кога е сключен точно договора. Намесено бе името на Пламен Узунов, който е бивш вътрешен министър в служебния кабинет на Румен Радев. След него идва на власт и кабинетът "Борисов 3" и вътрешния министър Валентин Радев.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: “Дондуков 2”: Паметта на премиера очевидно се нуждае от освежаване

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!