Следвайте "Буднаера" в Телеграм

AFP: Израел и Pfizer извършват в момента най-големия експеримент върху хора през XXI век

.

13 израелци с парализа на лицето след ваксина на Pfizer

Израел си осигури голямо количество от ваксината на Pfizer-BioNTech благодарение на споразумение, което предвижда бързо предоставяне на данни от имунизацията. Световната осведомителна агенция АФП се е сдобила със споразумението.
Еврейската държава е ваксинирала с първата доза повече от 2 милиона души. Израел е първи в света по процент ваксинирано население на държава. Тел Авив не разкриваше факта, че Израел се е съгласил да споделя данни с американско-германския съюз Pfizer-BioNTech по време на имунизацията. След като активисти повдигнаха въпроси около нивото на споделяната информация с Pfizer, Министерството на здравеопазването на Израел публикува редактирано копие на договорените условия.

Премиерът Бенямин Нетаняху по-рано този месец заяви, че Израел се е съгласил "да сподели с Pfizer и с целия свят статистическите данни, които ще помогнат за разработването на стратегии за борба с коронавируса".

Споразумението на Израел с Pfizer би помогнало да стане "първата държава в света, излязла от коронавируса", прогнозира той.

Техила Шварц Алтшулер, специалист по поверителност на данните в мозъчния тръст на Израелския институт за демокрация, който говори пред Франс прес преди публикуването на условията за обмен на данни, определи дигитализираната система за медицински данни на Израел като "много уникален актив".

Сделката е наречена "Споразумение за сътрудничество с епидемиологични доказателства в реалния свят". В нея не се посочват конкретните условия за каквито и

да е било данни за дозите. Но се отбелязва ясно, че Pfizer разбира Израел, че трябва да има достатъчно запаси, за да може бързо да събере качествена информация за ваксината.

Споразумението акцентира върху съвместния проект между Израел и американския фармацевтичен гигант като усилия за "измерване и анализиране на епидемиологичната информация, която произтича от прилагания продукт (ваксината)".

Казва се още, че здравното министерство разчита на компанията да получи достатъчно дози, за да се поддържа ниво на ваксиниране, което е достатъчно за постигане на стаден имунитет и събиране на достатъчно информация възможно най-скоро.

И двете страни признават, че успехът на проекта зависи от темпото и мащаба на имунизацията в Израел, пише в документа. По-рано този месец премиерът на Израел Бенямин Нетаняху заяви, че страната се е съгласила да споделя с Pfizer и с целия свят статистически данни, които ще помогнат за разработване на стратегии за справяне с коронавируса.

Той подчерта, че споразумението с компанията ще помогне Израел да се превърне в първата държава в света, която ще излезе от пандемията. Според Техила Шварц Алтшулер, специалист за защита на личните данни към Института за израелска демокрация, Израел може да предостави на Pfizer в рамките на месец или 6 седмици данните за няколко милионa души. Тя предупреди, че сътрудничеството граничи с "най-големия експеримент върху хора през XXI век".

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: AFP: Израел и Pfizer извършват в момента най-големия експеримент върху хора през XXI век (frognews.bg)

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!