Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Бай Пешо замислено се почесваше по опашката и мислеше за пътищата на съдбата

Бай Пешо замислено се почесваше по опашката и мислеше за пътищата на съдбата. След като преяде до пукване на Нова година, неблагоразумно реши да потърси лекарска помощ.

В болницата незабавно го убедиха, че тежестта в корема и позивите за повръщане са сигурни признаци на ковидясване, направиха му тест и тържествено го паркираха в ковид отделението.

След кратък научен спор между хора, облечени като извънземни, които бай Пешо в мъката си да се превива, не успя да разпознае, последователо го лекуваха с лекарство за краста, за което се чуло, че много помагало при ковидясване.

Млад, но напорист лекар пък го натъпка с лекарство за артрит, което също било помагало. Накрая милостива медицинска сестра, която в почивките четеше за приключенията на добрия войник Швейк, му направи три клизми една след друга, при което състоянието на бай Пешо внезапно започна да се подобрява.

Медицинският екип тържествено се поздрави и включи бай Пешо в статистиката на излекуваните и му предложи доброволно да се ваксинира, иначе трябвало да продължи да лежи в болницата, където сестрата продължи да му прави по три клизми на ден.

Преценявайки обстоятелствата, бай Пешо подписа декларация, че му е известно, че

нищо не им е известно за ваксината, след което му я поставиха пред камерите на местната телевизия.

На третия ден бай Пешо установи, че е горд собственик на опашка, с която можеше да се чеше по гърба, от което се почувства много доволен и реши да не уведомява властите за страничния ефект.

Единственото, което го притесняваше, беше да не загуби вкус и мирис към рИкията.. Затова и пропусна зашеметяващите ц..ки, които пусна, макар и жена му да започна да го гледа много странно, когато й свиваше сутиените от гардероба.

Бай Пешо се чувстваше отговорен гражданин и винаги излизаше с маска на лицето, най – вече за да скрие пипалата, които започнаха да му растат на брадичката. Напористо обясняваше на безотговорните, които не носеха маски и не спазваха социална дистанция колко е страшен коронавирусът и как всички трябва да се ваксинират и да носят маски.

Бай Пешо чувстваше, че е справедливо всички да минат през неговите изпитания и да станат по-съвършени същества…..А вечер задължително гледаше брифингите на НОЩ, докато се почесваше с опашката и се опитваше да не натопи пипалата в ракията. Животът беше хубав….

Елена Гунчева

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: Бай Пешо замислено се почесваше по опашката и мислеше за пътищата на съдбата – Свободно слово (svobodnoslovo.eu)

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!