Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Сенатор Рон Джонсън: Ефективни и евтини лекарства срещу COVID-19 умишлено се пренебрегват заради печалби

Сенатор Рон Джонсън: Ефективни и евтини лекарства срещу COVID-19 умишлено се пренебрегват заради печалби

ИЗБОРИТЕ КОИТО ОПРЕДЕЛЯТ БЪДЕЩЕТО НА СВЕТА

Асошиейтед прес

Група лекари препоръчват непроучени алтернативни медикаменти за лечение на Ковид-19 на изслушване в Сената на САЩ, председателствано от републиканеца Рон Джонсън от Уисконсин, докато медицински експерти се подиграха със свидетелствата, а демократите като цяло пропуснаха процедурата. Джонсън и свидетелите, които бе повикал, обвиниха официалните медицински власти и здравни агенции, че не са успели да изследват и промотират употребата на относително евтини лекарства, които вече са били одобрени за друга употреба, като ранна интервенция срещу коронавирус, съобщава "Милуоки Джърнъл Сентинел". „Те са безопасни и евтини и могат да бъдат невероятно ефективни“, каза Джонсън, който отправи обвинение, че „десетки хиляди хора са загубили живота си“, защото правителствените агенции са се фокусирали върху скъпия подход на търсене на „сребърен куршум“, вместо върху лекраства, които вече се употребяват за други заболявания. Д-р Пиер Кори, пулмолог в Медицинския център "Авора Св. Лука", препоръча Ивермектин като „лекарство-чудо“. То се използва за лечение на паразитни инфекции, но Националният институт по здравето препоръча да не се прилага при лечение на Ковид-19, освен за клинични изпитания. „Ние казваме на света, че това е решението за Ковид-19. Всяка смърт оттук насетне ще бъде ненужна, при положение, че имаме вече готово научно решение на пандемията“, каза Кори.

Други посочиха Хидроксихлорохин, лекарство против малария, рекламирано от президента Доналд Тръмп, за което обаче Администрацията по храните и лекарствата каза, че е неефективно срещу Ковид-19. От Агенцията оттеглиха разрешението за употребата му при лечение на спешни случаи на Ковид-19, като казаха, че рисковете от приемането му могат да надвишат ползите.

Изслушването, проведено от сенатската Служба по сигурността и Комисията по правителствени работи, предизвика критики от страна на лекари и демократи. „Изправени сме пред опасна атака от дезинформация, която игнорира доказателства и омаловажава научния процес, подкопавайки националния ни отговор на пандемията и вярата в науката“, каза група медицински и научни експерти преди изслушването.

Сенаторът от Мичиган Гари Питърс, най-високопоставеният демократ в панела, каза, че изслушването „играе политически игри с общественото здраве“. Питърс се появи на изслушването, за да прочете отвореното си изявление и след това отказа да продължи участието си.

Освен Джонсън, само двама други сенатори, и двамата републиканци, зададоха въпроси на свидетелите. Свидетелите на Джонсън отрекоха да са против ваксините или против науката и на свой ред отправиха обвинения, че правителството и медицинските власти пренебрегват

алтернативните и по-евтини терапии, както и ранната интервенция.

Д-р Рамин Оскуи, кардиолог в болницата "Сибли Мемориал" във Вашингтон, каза, че практикуващите лекари, които прилагат алтернативни терапии, са били подигравани и обвинявани в „медицински макартизъм“.

Джонсън каза, че реакцията на неговото изслушване е доказателство за едностранчивото мислене на новинарските медии, демократите, медицинските власти и правителствените здравни агенции.

„Изумен съм как подобни изслушвания биват атакувани“, каза Джонсън, чието председателство на сенатската Комисия по сигурността ще приключи през януари. Джонсън повтори още веднъж обвиненията си, че правителството е преиграло в реакцията си на пандемията, нанасяйки вреда на икономиката.

Източник: usnews.com по материали от Асошиейтид Прес.

Д-р Пиер Кори, президент на Алианса за спешна амбулаторна грижа на първа линия срещу Ковид-19, свидетелства пред сенатската Комисия по сигурността и вътрешните работи, разглеждайки ранното лечение на пациенти с Ковид-19.

„Всяка смърт оттук насетне ще бъде ненужна, при положение че имаме вече готово научно решение на пандемията“, каза Кори

Явявайки се като свидетел във вторник сутринта пред сенатската Комисия по сигурността и вътрешните работи, която организира изслушване на тема „Ранното амбулаторно лечение: Съществена част от решението на проблема Ковид-19“, д-р Пиер Кори, президент на Алианса за спешна амбулаторна грижа на първа линия срещу Ковид-19 (АСАГПЛК), призова правителството спешно да преразгледа станалите многобройни и непрестанно увеличаващи се медицински доказателства за Ивермектин.

Данните показват способността на лекарството Ивермектин да предотвратява Ковид-19, да ограничава прогресирането на болестта в хипер-възпалителна фаза при пациентите с ранни симптоми и дори да помага на критичноболни пациенти да оздравеят.

Д-р Кори свидетелства, че Ивермектин е ефективното „чудодейно лекарство“ срещу Ковид 19 и призова правителствените медицински власти – Националния Институт по Здравето, Центъра по Контрол и Превенция на Заболяванията и Агенцията по Храните и Лекарствата – спешно да преразгледат най-новите данни и след това да издадат насоки за общопрактикуващите лекари, медицински персонал и помощник-общопрактикуващи да предписват Ивермектин при Ковид 19.

„Умират неприемливо и нечувано висок брой хора“, каза д-р Кори пред сенатския панел. „Аз съм специалист по бял дроб и спешна помощ и единственото, което правя в момента, е да се грижа за пациенти с Ковид-19, умиращи от дихателна недостатъчност в спешните отделения. Когато дойдат в спешното, повечето от тях е почти невъзможно да бъдат спасени. Те просто не могат да дишат.“

Макар и окуражени от видимия успех на ваксините, д-р Кори казва, че лекарите, борещи се за живота на хората в препълнените спешни отделения, отчитат липсата на официална насока и изследване на ефективните ранни средства за превантивно домашно лечение, които са задължителни, когато болниците са претъпкани с над 100000 пациента и рекорден брой смъртни случаи на ден. „Ивермектин, заедно с компонентите на протокола за превенция и ранно лечение (витамини С, Д, цинк, мелатонин, аспирин – б. пр.), могат да спасят стотици хиляди хора по цял свят, които няма нужда да умират, докато чакат разпространението на ваксината“, каза д-р Кори пред комисията.

Кори добави, че количеството доказателства, които неговият АСАГПЛК е събрал и е описал в непубликуван документ, далеч надхвърля нивото, необходимо за отговорното издаване на официално разрешение за употреба от Агенцията по храните и лекарствата. „Това беше направено за Ремдесивир, лекарство с много по-малко доказателства за полза и с много по-висока цена“, продължи д-р Кори. „Защо не може да се случи за Ивермектин, предвид огромния брой доказателства? Колко още изпитания трябва да се направят, когато нашият документ обхваща резултатите от над 20 изследвания, от които над десет са от произволно избрани контролирани изследвания? Ние сме в пандемия, ние сме във война, престанете да се правите, че сме в мирно време и вършим работата си както обикновено. Националният институт по здравето трябва бързо да преразгледа данните и да направи препоръки.“

АСАГПЛК е бил блокиран за разпространение на научна информация за Ивермектин във Фейсбук и други социални медии, като страниците им са били последователно изтривани. Освен това, след пресконференцията на АСАГПЛК на 4 декември в Хюстън, нито една голяма медия в Съединените щати не е отразила призивите на Алианса за помощ към федералното правителство да действа, така че да се сложи край на пандемията. Нито пък представители на ЦКПЗ, НИЗ или СЗО са се свързали с тях.

„Не зная колко още мога да продължа да правя това“, каза Кори. „Особено знаейки, че всяка смърт оттук насетне ще бъде ненужна, при положение, че има готово решение. Решение, което не може да бъде отхвърлено или игнорирано. Абсолютно необходимо е да се информират здравните служби в тази страна и по света. Лидерството на нашите правителствени здравни организации и агенции изисква голяма отговорност. Ние искаме единствено НИЗ, ЦКПЗ и АХЛ да извършат бърз преглед на литературата, разгледана в тази презентация и да издадат насоки към националните здравни служби. Ако не направим нищо, сегашната тенденция ще продължи. Историята ще ни съди. Американският народ или ще вика за отговори, или ще възхвалява смелостта на тези, които са избрани да представляват неговия интерес.“

АСАГПЛК е създаден през март 2020 г. от група реномирани автори в медицински издания, световнопризнати специалисти - лекари и учени в областта на спешната помощ, с академичната подкрепа на лекари от цял свят, за да изследва и разработи животоспасяващи протоколи за превенция и лечение на Ковид-19 във всички фази на болестта. Техният MATH+ Hospital Treatment Protocol, въведен през март 2020, е спасил десетки хиляди пациенти, които са били критично болни от Ковид 19. Сега протоколите на АСАГПЛК I-Mask+ Prophylaxis and Early At-Home Outpatient Treatment Protocol за превенция и ранно домашно амбулаторно лечение с Ивермектин са публикувани и са възможно решение на глобалната пандемия.

Източник: newswise.com

Превод за "Гласове": Екатерина Грънчарова

ИЗБОРИТЕ КОИТО ОПРЕДЕЛЯТ БЪДЕЩЕТО НА СВЕТА

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: Сенатор Рон Джонсън: Ефективни и евтини лекарства срещу COVID-19 умишлено се пренебрегват заради печалби | glasove.com Новини

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!