Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Български лекар в Германия: "Тук дори най-бедният човек може да получи лечение за милиони"

"В Германия дори на най-бедния човек може да бъде назначено лечение за милиони", казва българският кардиохирург Христо Киров. Той е завършил медицина в Плевен, но от години работи в Йена. Тук Ви срещаме с него:

Ангела Меркел е удивена от простотията на Баце

У нас мрем пред болниците, в Германия и най-бедният получава лечение за милиони

Карикатурата Бойко Борисов, който при всеки повод се опитва да демонстрира близост с Ангела Меркел, можеше да научи нещо от германския канцлер. И то е, че преди да помислиш как да откраднеш, трябва да се научиш как да съградиш. Защото елементарното сравнение между България и Германия показва колко далече сме от Европа след 11 години управление на мафията, припомня Narod.bg.

Поредното доказателство дойде от един наш лекар в Германия, който казва: „Тук дори най-бедният човек може да получи лечение за милиони”. На този фон през последните няколко седмици поне десет човека умряха по стълбите и коридорите на няколко болници, просто защото никой не им обърна внимание. Така е в страната на Баце.

В държавата на Меркел обаче „…и най-бедният човек може да бъде назначено лечение за милиони“, казва българският кардиохирург Христо Киров. Той е завършил медицина в Плевен, но от години работи в Йена, предаде „Дойче веле”.

Ето още малко от ужаса, в който живеем:

„Българските болници се управляват с елементарни калкулации колко са приходите и разходите. Нас не ни интересува каква е смъртността сред нашите пациенти или какви са новостите в лечението. Важното е дисбалансът между приходите и разходите за месеца да не се влоши още повече.

Управите на болниците се занимават само с финансови въпроси. Въобще не обсъждаме качеството на медицинското обслужване или пък хуманната страна на грижите за болните. Интересуват ни не медицинските проблеми на пациента, а по коя клинична пътека ще мине и колко пари ще получим за него“. Това заяви пред форума началникът на Клиниката по кардиология в ИСУЛ проф. Асен Гудев.

И припомни, че българските болници все още нямат рейтинг за качеството на медицинското обслужване, каквито имат всички болници в развитите страни. “По какви показатели се конкурират помежду си българските лечебни заведения? Та ние нямаме дори данни за смъртността в болниците, нямаме информация за вътрешно-болничните инфекции, нямаме статистика за шансовете на нашите пациенти за по-дълъг и по-качествен живот.

В болници като тези от световната верига „Джон Хопкинс“ специален управителен борд следи само и единствено качеството на медицинското и хуманното обслужване на болните. Ако в България не се замислим и не работим върху хуманността и милосърдието в медицинското обслужване, няма как да имаме доволни пациенти и стремеж на завършващите български лекари и сестри да работят в родината си“, констатира още проф. Гудев.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: Разликата между Мутрата и Меркел: У нас мрем пред болниците, в Германия и най-бедният получава лечение за милиони - Narod.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!