Бивш вътрешен министър бесен: COVID стана бизнес, във време на ужас хунтата създава милионери

COVID пандемията се превърна в бизнес. Във време на ужас хунтата на ГЕРБ създава милионери, като вносът на маски, дезинфектанти и потенциалната ваксина са в ръцете на фирмите около Баце. Изводът на Narod.bgсе потвърждава и от бившия вътрешен министър Румен Петков.

По време на пресконференция напусналият със скандал БСП политик не скри, че рисковете от създаването на милионери и корупция по време на пандемията са огромни.

„Тревогата с предстоящата ваксинация е много голяма”, посочи Петков и коментира поръчката на ваксини от Европейската комисия. „Ние трябва да кажем колко ваксини искаме, а не ЕК да отпуска”, подчерта той.

Само преди дни премиерът от СИК Бойко Борисов се похвали, че всеки български гражданин, който пожелае, ще има възможността по най-бързия начин да се имунизира срещу коронавируса, веднага щом Европейската агенция по лекарствата одобри и регистрира ефикасни, надеждни и безопасни ваксини срещу COVID-19.

За да бъде гарантиран този достъп на българите, както и нужните на страната ни количества, днес правителството отпусна 6 374 930 лева като допълнително финансиране за допълване на бюджета на Инструмента за спешна подкрепа на ЕС.

„Ваксинацията ще се извършва абсолютно безплатно и доброволно, като вече е налице готовност и за поставянето й“, посочи лидерът на хунтата.

Министерският съвет одобри също допълнителни разходи по бюджета на Министерството на здравеопазването за 2020 г. в размер до 14 000 000 лева. Те са предназначени за купуването на още 17 280 флакона ремдесивир. Към момента са налични около 2000 флакона.

Когато, обаче, властта ще обяви коя е фирмата-вносител на лекарството и кой ще достави ваксината?

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://narod.bg/2

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Научете за преследването на Фалун Гонг от ККП (Китайската комунистическа партия)

Преследването на Фалун Гонг: Насилствено потискане на 100 милиона души

Настоящите събития в Китай предоставят ясен избор на длъжностните лица и гражданите в страната, както и на хората по цял свят: подкрепа или противопоставяне на преследването на Фалун Гонг. Историята ще запише избора на всеки човек.

Необходимо ли е да се осъди комунизма: Фотоархив на комунистическите зверства

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Осъдете комунизма, напишете заявление и Вие...