Путин казва, че не е готов да признае Байдън за президент на САЩ

Говорител на Кремъл по-рано заяви, че Путин няма да признае победата на Байдън, докато правните предизвикателства, предизвикани от кампанията на президента Тръмп веднага след изборния ден, не бъдат разрешени в съда.

"Ще работим с всеки, който има доверието на американския народ", каза Путин по руската телевизия по-рано днес.

„Но това доверие може да се даде само на кандидат, чиято победа е призната от противниковата страна, или след като резултатите бъдат потвърдени по легитимен, легален начин.

 

Руският президент Владимир Путин заяви, че не е воден от потайни мотиви, когато отказа да поздрави все още Джо Байдън за предполагаемата му победа на фона на отказа на Доналд Тръмп да признае загубата.

"Формалностите трябва да бъдат следвани на базата на установени практики и правни стандарти", категоричен бе Владимир Путин.

"Няма никакъв скрит мотив или нещо, което може да служи за допълнително влошаване на отношенията ни", заяви той.

"Това е изцяло формален подход", добави руският лидер пред Россия-1.

Президентът на Руската федерация добави, че е взел подхода за изчакване, тъй като все още очаква следизборния прах да се слегне в Съединените щати.

"Не е като да харесваме или не харесваме някого, просто чакаме края на тази вътрешна политическа конфронтация", заяви президентът Путин, добавяйки, че уважава еднакво и републиканеца Доналд Тръмп, и демократа Джо Байдън.

И в забавен обрат, попитан дали този ход може да навреди на отношенията между САЩ и Русия, Путин каза: „няма какво да навреди, те вече са разрушени“.

"Ще работим с всеки човек, който има доверието на американските граждани", категоричен бе той.

"Но кому е дадено доверието, трябва или да се индикира чрез политическо решение, когато една от двете страни признае победата на другата, или финалните резултати на изборите трябва да се обобщят по легитимен и правен начин", заяви руският лидер.

Владимир Путин също така каза, че всеки разбира, че американската изборна система има минусите си.

"Доста е очевидно. Очевидно е за всеки по света. На мен ми изглежда, че е очевидно и за американците, че има проблеми с американската изборна система", заяви Путин.

"Един кандидат, който спечели в този или онзи щат, печели всичките гласове на електорите. Например има двадесет електори. Спечелил е единадесет, но взима всичките двадесет", обяснява възгледите си президентът на Русия.

"Но случаят може да е такъв, че има по-малко гласоподаватели зад тези електори.... Демократично ли е това? По мое мнение, въпросът е очевиден", добави той.

Освен това, той добави, че не е имал за цел "да дамгосва американската политическа или изборна система".

"Това е направено много отдавна", заяви той.

"Както един от миналите ми американски колеги заяви: "Свикнахме с нея", разказа Путин.

"Практиката се е формирала. Дали е необходимо или не, да се правят някакви промени, не е наша работа", подчерта руският лидер.

Говорителят на руското президенство, Дмитрий Песков многократно е подчертавал, че Москва е готова да работи с всеки президент, който бъде избран от американските избиратели, за да се намерят начини да се нормализират руско-американските отношения.

Големите американски медийни мрежи определиха демократическия кандидат-президент Джо Байдън като победител на изборите от 3 ноември, въпреки че Изборната колегия тепърва трябва да се събере и да гласува за президент.

Медийната прогноза доведе до голям брой световни лидери и политици, които поздравиха Джо Байдън и партньора му Камала Харис за тяхната "победа".

В същото време действащият президент на Съединените щати, Доналд Тръмп заяви, че той е спечелил изборите, но победата му е била открадната от него чрез огромни изборни измами заради гласуването по пощата.

Освен това, от кампанията на Тръмп казват, че софтуерът на компанията за изборни машини Доминиън, погрешно е "прехвърлил" гласове от сегашния президент към Джо Байдън.

Доналд Тръмп и правният му екип инициираха серия от одити и повторни преброявания в няколко щата.

Освен това, те водят и редица дела, позовавайки се на многобройни нарушения във всички от ключовите суинг щати, които могат да афектират изхода от изборите.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://www.zerohedge.com/

https://pogled.info/

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Научете за преследването на Фалун Гонг от ККП (Китайската комунистическа партия)

Преследването на Фалун Гонг: Насилствено потискане на 100 милиона души

Настоящите събития в Китай предоставят ясен избор на длъжностните лица и гражданите в страната, както и на хората по цял свят: подкрепа или противопоставяне на преследването на Фалун Гонг. Историята ще запише избора на всеки човек.

Необходимо ли е да се осъди комунизма: Фотоархив на комунистическите зверства

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Осъдете комунизма, напишете заявление и Вие...