Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Narod.bg: Кабинетът на шайката се разпада – двама министри хвърлят оставка (БОЙКО Е В ПАНИКА)

И третият кабинет на ГЕРБ се разпада! Двама ключови министри хвърлят оставки заради малоумното поведение на премиера от СИК в битката с Covid-19, разкри ексклузивно пред Narod.bg източник от върховете на хунтата.

Информацията гласи, че финансовият министър Кирил Ананиев и здравният Костадин Ангелов са обявили, че хвърлят кърпата. Бюджетарят Ананиев обяснил, че безразсъдното харчене на Баце вещае мрачно финансово бъдеще за България. Чичото на Владислав Горанов бил твърдо против предизборното мятане на пачки от джипа, с което Борисов се старае да си купи време до следващите избори и защо не отново да се намърда във властта с поредната безпринципна коалиция.

Здравният министър пък отказвал да се съгласи с хлабавите мерки, за които настоява Мутрата в опит да се хареса на народа, който е категорично против нов локдаун, обясни източникът на Narod.bg.

Вече изтече информация, че Баце побеснял и вдигнал див скандал в Министерския съвет, като размятал обиди наляво и надясно по адрес на Костадин Ангелов заради искането му за ново затваряне в опит да се ограничи заразата. Миналата седмица заповедта за крайната ограничителна мярка била подписана от здравния министър, но точно в този момент се намесил премиерът.

Когато разбрал за стъпката, която шефът на здравното ведомство смятал да предприеме, Бойко Борисов вдигнал луд скандал на бившия щеф на Александровска болница, защото бил категорично против тези действия. Борисов ной не искал да си навлича гнева нито на бизнеса, нито на обикновените граждани. От една страна затварянето на държавата струвало твърде скъпо на фона на и без това крехката ни икономика.

От друга страна Борисов се страхувал, че подобен ход би отприщил нова вълна на недоволство. В момент, когато протестите срещу правителството поутихната, това било последното, от което сикаджията имал нужда. Освен това Борисов чакал на тръни да види какво ще се случи тази събота, на 21 ноември, когато пред старата сграда на Народно събрание се организира поредният всенароден протест срещу властта.

Неслучайно последните дни Бойко Борисов се държал толкова ведро и оптимистично – за да неглижира проблема и да минем през болестта между капките. Премиерът даже разпоредил да преобладават положителните новини – за това как нараства броят на оздравелите и как няма недостиг на лекарства.

Всъщност, още от лятото целта на министър-председателя била кабинетът да оживее до януари, защото оставка три месеца преди редовните парламентарни избори ще му попречи да изпълни поетите ангажименти към задкулисието, призна информаторът на Narod.bg.

Засега оставките на двамата министри не били приети от Бойко Борисов, но ако продължат да настояват, Ананиев и Ангелов ще бъдат заменени с нови пионки, подчерта читателят на Narod.bg. Това няма да е лесна работа, тъй като няма кандидати да оберат пешкира от неадекватното поведение на премиера, затова и Баце изпаднал в паника от намеренията на финансовия и здравния министър, завърши източникът на Narod.bg.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://narod.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!