Народът: Личните лекари се крият като мишоци, оставяйки хората да мрат!

Народът: Личните лекари се крият като мишоци, оставяйки хората да мрат!

Случаят с починалия 24-годишен мъж от село Камен, за който се твърди, че е загубил битката с COVID-19, е една от водещите теми в социалните мрежи. Хората негодуват срещу здравната система и се питат как се случва така, че граждани умират от лекарско безхаберие.

Всички са обединени под общото мнение, че цялата държава ни е като здравеопазването - всичко е прогнило!

Хората негодуват и от факта, че личните лекари бягат като дявол от тамян и не приемат пациенти, не ходят на прегледи по домовете, а лекуват по телефона - като екстрасенси.

"Не се лекува по телефона. Как преценяват пациента, след като не е прегледан лично. Личните лекари да започнат да си вършат работата като хората. Който не желае, да спре да практикува. Дали са клетва да помагат на хората, а не да ги оставят да измират", е мнението на Моника Манчева.

Други са на мнение, че много отдавна лекарите са станали бизнесмени, а сега, когато има нужда от тях най-много, абдикират от страх от заразата.

"Лекарите се страхуват, всява се голяма паника и страх, а това е последствието от тях! Не се лекува по телефона... Нямам думи...", споделя Нели Цветкова.

"По телевизията всички професори и лекари призовават към КОВИД отделенията да ходят само пациенти, които имат проблем с дишането, а тези с леките симптоми да си стоят вкъщи, за да има места за тежко болните и после казват: "Ама той почина, защото 10 дена се самолекува". А личните лекари изписват "Азакс" и в същото време ти казват: "Антибиотикът не върши никаква работа срещу КОВИД, ама така, за всеки случай". Общо взето в момента в тази държава никой не знае, от какво лекува и с какво да го лекува! Казвам го като човек сблъскал се с това", признава Ангел Тотляков.

Оказва се, че това не е единственият проблем, свързан със заразяването от коронавирус. Личните лекари масово отказват и издаването на направления за различни други специалисти, а най-вече за рентген, който да може да установи какво е състоянието на белите дробове на заразения.

"Личните лекари не дават направления за рентген. Вдигаш температура повече от една седмица и казват: "Не може". Минават две седмици и решаваш да отидеш без направление и... пневмония! Не ковид, а личните лекари ще уморят народа!", заявява Ивелина Енчева.

"Майка ми е с температура 37,8 градуса, ходи на лекар, а той й казва да си стои вкъщи и да пие антибиотик и витамини. На другия ден отива пак при него с оплаквания от кашлица, казва, че температурата й не спада, а продължава. "Вземи АЦЦ за кашлица и течен аналгин за температурата", е съветът му. Преминаваме на друго ниво - не й се яде, гади й се, а е с диабет. Лекарят не й дава направление за рентген. Накрая майка реши да отиде без направление и се оказа с двойна бронхопневмония! Връща се при лекаря, съобщава му това, а тя я праща в Стара Загора на тест за ковид-19, които струва 120 лева!", разказва своите проблеми Венелина Николова.

"Некадърни лекари, които ги е страх от короната! Ами, поне се откажете, така или иначе не лекувате. Не всеки става за лекар. Като си решил да дадеш Хипократовата клетва, не се скатавай като мишка и само да дърпаш едни пари по здравна каса", роптае Таня Димитрова.

"Не се лекува по телефона. Това е безумие! Крайно време е личните лекари да почнат да работят, а не да се крият като мишоци и да натоварват колегите си в болниците!", обобщава темата Марияна Василева.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://lupa.bg/

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Научете за преследването на Фалун Гонг от ККП (Китайската комунистическа партия)

Преследването на Фалун Гонг: Насилствено потискане на 100 милиона души

Настоящите събития в Китай предоставят ясен избор на длъжностните лица и гражданите в страната, както и на хората по цял свят: подкрепа или противопоставяне на преследването на Фалун Гонг. Историята ще запише избора на всеки човек.

Необходимо ли е да се осъди комунизма: Фотоархив на комунистическите зверства

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Осъдете комунизма, напишете заявление и Вие...