Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Народът: Личните лекари се крият като мишоци, оставяйки хората да мрат!

Народът: Личните лекари се крият като мишоци, оставяйки хората да мрат!

Случаят с починалия 24-годишен мъж от село Камен, за който се твърди, че е загубил битката с COVID-19, е една от водещите теми в социалните мрежи. Хората негодуват срещу здравната система и се питат как се случва така, че граждани умират от лекарско безхаберие.

Всички са обединени под общото мнение, че цялата държава ни е като здравеопазването - всичко е прогнило!

Хората негодуват и от факта, че личните лекари бягат като дявол от тамян и не приемат пациенти, не ходят на прегледи по домовете, а лекуват по телефона - като екстрасенси.

"Не се лекува по телефона. Как преценяват пациента, след като не е прегледан лично. Личните лекари да започнат да си вършат работата като хората. Който не желае, да спре да практикува. Дали са клетва да помагат на хората, а не да ги оставят да измират", е мнението на Моника Манчева.

Други са на мнение, че много отдавна лекарите са станали бизнесмени, а сега, когато има нужда от тях най-много, абдикират от страх от заразата.

"Лекарите се страхуват, всява се голяма паника и страх, а това е последствието от тях! Не се лекува по телефона... Нямам думи...", споделя Нели Цветкова.

"По телевизията всички професори и лекари призовават към КОВИД отделенията да ходят само пациенти, които имат проблем с дишането, а тези с леките симптоми да си стоят вкъщи, за да има места за тежко болните и после казват: "Ама той почина, защото 10 дена се самолекува". А личните лекари изписват "Азакс" и в същото време ти казват: "Антибиотикът не върши никаква работа срещу КОВИД, ама така, за всеки случай". Общо взето в момента в тази държава никой не знае, от какво лекува и с какво да го лекува! Казвам го като човек сблъскал се с това", признава Ангел Тотляков.

Оказва се, че това не е единственият проблем, свързан със заразяването от коронавирус. Личните лекари масово отказват и издаването на направления за различни други специалисти, а най-вече за рентген, който да може да установи какво е състоянието на белите дробове на заразения.

"Личните лекари не дават направления за рентген. Вдигаш температура повече от една седмица и казват: "Не може". Минават две седмици и решаваш да отидеш без направление и... пневмония! Не ковид, а личните лекари ще уморят народа!", заявява Ивелина Енчева.

"Майка ми е с температура 37,8 градуса, ходи на лекар, а той й казва да си стои вкъщи и да пие антибиотик и витамини. На другия ден отива пак при него с оплаквания от кашлица, казва, че температурата й не спада, а продължава. "Вземи АЦЦ за кашлица и течен аналгин за температурата", е съветът му. Преминаваме на друго ниво - не й се яде, гади й се, а е с диабет. Лекарят не й дава направление за рентген. Накрая майка реши да отиде без направление и се оказа с двойна бронхопневмония! Връща се при лекаря, съобщава му това, а тя я праща в Стара Загора на тест за ковид-19, които струва 120 лева!", разказва своите проблеми Венелина Николова.

"Некадърни лекари, които ги е страх от короната! Ами, поне се откажете, така или иначе не лекувате. Не всеки става за лекар. Като си решил да дадеш Хипократовата клетва, не се скатавай като мишка и само да дърпаш едни пари по здравна каса", роптае Таня Димитрова.

"Не се лекува по телефона. Това е безумие! Крайно време е личните лекари да почнат да работят, а не да се крият като мишоци и да натоварват колегите си в болниците!", обобщава темата Марияна Василева.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://lupa.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!