Димитър Байрактаров: Мерките на държавата убиват болния от коронавирус

Димитър Байрактаров пред Lupa.bg: Мерките на държавата убиват болния от коронавирус

Пълен хаос е в системата на здравеопазването, няма адекватни мерки за преодоляването на коронавируса. Беше ясно, че така ще стане, тъй като държавата не положи усилия да се подготви за кризата. Това заяви пред Lupa.bg журналистът и народен представител от 43-то НС Димитър Байрактаров.

В националния план за пандемична обстановка е записано, че държавата на първо място трябва да поддържа определен арсенал от лекарства за лечение на населението. „Оказва се, че този арсенал го няма. Мерките, които се вземат, убиват болния. Ако обявиш, че си заразен, кой ще ти донесе храна, лекарства?! Ако нарушиш карантината, те грози солена глоба, дори затвор. Управляващите са преценили, че е по-добре да си умреш тихо и кротко в дома, вместо да ти дадат възможност да живееш“, коментира Байрактаров.

„Правителството даде 81 милиона за болнично лечение. Няма нито една стотинка за лекарства на пациентите за лечение в домашни условия. Огромна част от заразените са извън всякаква статистика и контрол. Повечето от хората нямат пари за лекарства, а тези които имат средства, няма откъде да си закупят съответните медикаменти.

Всичко това е поредно доказателство, че се предприемат неправилни мерки, които до месец ще размножат заразата, вместо да я ограничат“, убеден е журналистът.

„Дори и да искат хората да се лекуват вкъщи няма как да го направят, тъй като няма откъде да си закупят лекарства. Оставени без всякаква възможност за лечение, хората се влошават и търсят болнична помощ, но вече е станало късно! Фармацевти споделят, че "якото измиране" ще дойде заради организираното бездействие на държавата в лицето на управляващите. Фармацевтите разказват, че скоро ще трябва да затварят аптеките, тъй като няма да има какво да продават. Някой си играе с живота на цяла една нация“, смята ексдепутатът.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://lupa.bg

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Научете за преследването на Фалун Гонг от ККП (Китайската комунистическа партия)

Преследването на Фалун Гонг: Насилствено потискане на 100 милиона души

Настоящите събития в Китай предоставят ясен избор на длъжностните лица и гражданите в страната, както и на хората по цял свят: подкрепа или противопоставяне на преследването на Фалун Гонг. Историята ще запише избора на всеки човек.

Необходимо ли е да се осъди комунизма: Фотоархив на комунистическите зверства

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Осъдете комунизма, напишете заявление и Вие...