Президентът: Ако Навални беше българин, щеше да разследва шкафчето на Борисов

.

”Позицията ми за Навални е ясна много преди г-н Борисов да се произнесе. Още когато хиляди протестираха ”Мутри, вън” под неговите прозорци, но той не смееше да стъпи на работното си място. Когато български мирнопротестиращи граждани бяха бити и арестувани, но той не направи нищо, за да се установят виновните.

Винаги съм бил против насилието и арестите на мирнопротестиращи граждани, независимо дали в София, Москва или другаде по света. Против използването на полицейски методи за разправа с опозицията, против задушаването на словото и корупцията, където и да е по света. Не е изненада, че г-н Борисов заема демократични пози под крилото на ЕС. Защото в ЕС има ясно определени механизми за формулиране и изразяване на единна позиция на съюза. 

За България отговорен е премиера. Още повече, според мен, това е твърде удобно за премиер с проблемите на г-н Борисов, той като най-лесно е да се крие кризата у нас, когато се говори за проблеми навън. 

Но според мен тук е голямата ирония, дори бих казал патология, защото ако Навални

беше българин, той щеше да разследва шкафчето на Борисов, а Борисов щеше да се опитва да го изгори, както заплаши с Елена Йончева", заяви президентът Румен Радев в отговор на журналистически въпрос.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: Президентът: Ако Навални беше българин, щеше да разследва шкафчето на Борисов (frognews.bg)

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!