Скандално: Уволняват медсестри насред пандемията!

Уволняват медсестри от Синдиката на българските медицински специалисти. В болница „Проф. д-р Стоян Киркович“ вече е отстранена една от здравните работнички. Подобно е положението във Варна и Бургас, за това алармира пред Lupa.bg Веселина Ганчева, главна медсестра в Белодробна болница „Света София“.

„В Стара Загора колежката я командироваха в COVID отделение, където работи 30 дни. Там я помолиха да остане. Тя го направи и когато се върна след 15 дни, й прекратиха договора под претекст, че съкращават длъжността й. Преди няколко месеца уволниха от Белодробна болница председателя на Синдиката на българските медицински специалисти Мая Илиева. Оправданието бе, че й изтича 6-месечният трудов договор. След това махнаха от „Пирогов“ физиотерапевта Бойка Анастасова. Отстраняването им бе свързано с тяхната работа да защитават правата на съсловието “, обясни Веселина Ганчева.

„Заради тези безобразия започнахме съдебни битки. В понеделник бе делото срещу Даниела Дариткова. Съдим я за 1 лв., за това, че ни нарече психически неуравновесени. Жалко е, че е от нашето съсловие и си позволява да говори по този начин“, съжалява медсестрата.

Тя разказа, че медицинският персонал в Белодробната болница го хранят с посиняло пиле. „Всеки ден е пилешка кълка със синкав цвят, мирише ужасно. Накрая стискаш очите и хапваш два залъка, за да не припаднеш. Ставката за храна е наполовина на тази на пациентите. За ден ни се полагат по-малко от 2 лв. Няма как да ни дават по-качествена храна. След като дадохме гласност за това, доброволци започнаха да ни носят здравословна храна“, обясни Ганчева.

Тя разказа и за други безобразия в болницата. „Полагат ни се по една маска и два чифта ръкавици. Затова си ги купуваме. Нямаме хартия за ръце, няма с какво да си ги подсушаваме. Доброволци също ни се притекоха на помощ“.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://lupa.bg/

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Научете за преследването на Фалун Гонг от ККП (Китайската комунистическа партия)

Преследването на Фалун Гонг: Насилствено потискане на 100 милиона души

Настоящите събития в Китай предоставят ясен избор на длъжностните лица и гражданите в страната, както и на хората по цял свят: подкрепа или противопоставяне на преследването на Фалун Гонг. Историята ще запише избора на всеки човек.

Необходимо ли е да се осъди комунизма: Фотоархив на комунистическите зверства

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Осъдете комунизма, напишете заявление и Вие...