Д-р Цветеслава Гълъбова: Пандемията показа, че ние нямаме лекари и медицински сестри

Непрекъснатият информационен океан ни залива с всевъзможни черни статистики по отношение на COVID-19. От другата страна обаче са фактите, че това заболяване действително съществува и има хора, които го изкарват много тежко. Всичко това води до нашия уплах и тревожност.

Това заяви в предаването „Студио Actualno“ директорът на Националната психиатрична болница „Св. Иван Рилски“, д-р Цветеслава Гълъбова. По думите ѝ специално за България здравната система се е оказала недостачъно подготвена за този проблем. „Ние имаме един хроничен недостиг на кадри и вече 10 години говорим за това, но нищо не се случва. И сега, когато ни връхлетя пандемията, тя просто катализира очевадното, че ние нямаме лекари и медицински сестри“, посочи д-р Гълъбова.

Тя коментира, че при нас, българите, неспазването на мерките не е било много трудно, тъй като ние като народ имаме някои особености, правещи ни крайно недоверчиви. Д-р Цветеслава Гълъбова обясни обаче, че българинът няма доверие на институциите си като за това самите институции имат много голям принос. „Да, ние трябва да спазваме мерките, но да – не бива да бъдем обвинявани като общество, че бройките на заболелите растат.

Вижте, такъв вирус съществува, но е по-важно да мислим в посока как да се борим с инфекцията, а не да се увличаме в конспиративни теории дали вирусът е изкуствено създаден, или е естествен“, отбеляза психиатърът.

Тя даде съвет към хората да черпят информация само от надеждни източници по темата и това да не отнема прекалено много време от ежедневието им. „Това, че казваме, че вирусът го няма и ние ще си правим, каквото си искаме, не работи в наша полза. Добре е да бъдем по-предпазливи, да ползваме главите си за мислене и да не разпространяваме непроверени факти“. Д-р Гълъбова отправи и съвет информацията, която официалните органи дават по отношение на COVID-19, да се поднася изключително отговорно, достоверно и с желание да бъде правилно разбрана. Целия разговор гледайте във видеото:

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://svobodnoslovo.eu/

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Научете за преследването на Фалун Гонг от ККП (Китайската комунистическа партия)

Преследването на Фалун Гонг: Насилствено потискане на 100 милиона души

Настоящите събития в Китай предоставят ясен избор на длъжностните лица и гражданите в страната, както и на хората по цял свят: подкрепа или противопоставяне на преследването на Фалун Гонг. Историята ще запише избора на всеки човек.

Необходимо ли е да се осъди комунизма: Фотоархив на комунистическите зверства

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Осъдете комунизма, напишете заявление и Вие...