Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Стотици студенти протестират срещу насилие на полицаи

Gu Qing’er, Epoch Time

Наскоро след критиката за тайното им тренировъчно ръководство как да се бият хора без да се оставят следи по тялото, полицаите в Китай предизвикаха нов масов инцидент. Над 1000 души протестираха срещу насилственото поведение на полицейските служители на градската администрация, станало в югоизточния китайски град Нанджинг (Nanjing). Местният трафик бива блокиран, а за инцидентът се прибягва до полицията за борба с размириците.

Конфликтът започва, когато на 18 май вечерта няколко полицая нападат и нанасят побой на студентки, отворили щанд на нощния пазар пред Университета за астронавтика в Наджинг.

Научавайки за станалото, там се събират студенти, обграждат полицаите и колата им, и настояват за извинение. Но спорът се разпалва бързо и двете страни влизат във физически контакт, който причинява няколко травми, след което пристига полицията за борба с размириците.

Студентка, предпочела анонимност, каза пред Epoch Times: „Тези полицаи от градската администрация наистина не струват; първо един от тях биеше една студентка и беше спрян от трима студенти. После той повика подкрепа и биха тримата студенти докато загубиха съзнание”.

Интервюираната студентка се оплака също, че когато пътната полиция дошла, тя се врязала с колите сред хората и счупила крака на един студент.  

Според друг свидетел, около 1000 студенти и местни жители са се събрали и са блокирали трафика; инцидентът ескалирал, когато полицаите отказали да се извинят, задържали няколко студенти и се опитали да избягат с колите си.

Студентите блокирали няколко от близките пътища и обградили полицейските коли,

което продължило до 23 часа, когато пристигнала полицията за борба с размириците. По време на протеста някои от студентите носели плакати с надписи като „Ненасилствено несътрудничество”. 

Според г-н Пенг, чийто магазин е до мястото на инцидента, на нощния пазар често има студенти, които продават на щандовете съгласно регулациите.

По време на инцидента, университетът и местната полиция блокирали бързо входа на университета, за да попречат на повече студенти да се присъединят към протеста.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!