Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Демокрация ли? Глупости на търкалета! Поздравленията на Радев и Борисов за „Победатата на Байдън“, оповестена единствено от медиите, е чиста политическа шизофрения!

ИЗБОРИТЕ КОИТО ОПРЕДЕЛЯТ БЪДЕЩЕТО НА СВЕТА

Много приятели ми се обаждат с притеснение дали не съм болен от Ковид-19, тъй като отдавна не съм бил… писал?! Отговарям им, че напротив, през тази 2020 година написах маса неща – десетата ми книга „Критическата психология на екзистенциалните преживявания“; втората колективна монография заедно с моите последователи, тоест авторите от моята Българска школа на Критическата психология – „Творческите предизвикателства на Критическата психология ІІ“, в която се разширява не само кръга на членовете на Школата, но и нейната география; участие в още две колективни монографии и доклади на три Международни конференции. Това е може би най-продуктивната година за моята преподавателска и изследователска работа, в която ей така, между другото, навърших 60 години… Разбирам моите приятели какво имат предвид – защо не пиша в „АФЕРА“, тъй като нямам Фейсбук и участие в други социални мрежи? Защото не виждам смисъл, уважаеми приятели!

Ще кажа две думи в подкрепа на това мое твърдение…

Разбира се, нямам предвид нашата идиотска българска ситуация, защото тя е само проекция на абсурдната Западна цивилизация, към която ние с готовност се „присъединихме“, рекламирайки този позорен акт като пореден „цивилизационен избор“ – глупости, тази цивилизация няма нищо общо с нашата, Българската цивилизация на Българицата и породеното от нея Православие! Имам предвид най-вече ситуацията през последните няколко месеца в прокламираната „Обетована земя“, тоест внушението, че Америка, че САЩ са образец на демокрацията, към която всички ние останали, по-ниско „развитите“ народи, по необходимост трябва да се стремим. Веднага искам да кажа, че не симпатизирам нито на обикновения простак Доналд Тръмп, макар че той категорично преобърна света, който никога няма да бъде същия, нито на дементния Джо Байдън – човек с тежки психични проблеми, които тепърва ще унижават американския народ и ще поставят под съмнение тъкмо „американската демокрация“! Искам просто да кажа, че за всеки здравомислещ човек тази „демокрация“ очевидно се превръща в абсурдна приказка!…

Навремето един от най-големите американски мислители – футуролози, Алвин Тофлър, казваше, че „изборите в т.нар. демокрация са само всеобщ ритуал за колективно успокоение, тъй като от тях нищо не зависи – просто тази „демокрация“ е най-префиненият начин народът да си мисли, че той е този, който определя бъдещето си – нищо подобно, в крайна сметка“.

А друг един голям американски социален учен – Авраам Ноам Чомски казваше, че „пропагандата за демокрацията е това, което е тоягата за тоталитарните режими“. Защо припомням всичко това?

Може ли, уважаеми дами и господа, драги ми другарки и другари, при т.нар. „демокрация“ медиите, повтарям, медиите, а не официалните „демократични“ институции, да обявяват кой е спечелил изборите???

Вие разбирате ли крайната форма на идиотизъм, в който се намира т.нар. „западна демокрация“, идентифицирана най-вече с „американската демокрация“, в която медиите обявяват победителя в едни или други избори???

Що се отнася до нашия, европейския и особено българския контекст, поздравленията на европейските лидери, поздравленията на нашия президент Румен Радев и на премиера Бойко Борисов за „победата на Байдън“, оповестена единствено от медиите, е чиста форма на политическа шизофрения! Това е завършена форма на анти-демократично мислене и поведение, която тихомълком се съгласява с простия факт, че народите в т.нар. „западна демокрация“ нямат никакъв шанс за свобода, тъй като именно собствениците на големите медии, олигархията, могат да им кажат кой е спечелил и кой е загубил едни или други избори?!?

Оказва се, че и Алвин Тофлър, и Авраам Ноам Чомски, и десетки други обективни социални учени в тази Западна цивилизация, към които се присъединявам и аз много отдавна, в крайна сметка са прави в твърденията си, че това е просто „димна завеса, зад която се скриват реалните проблеми на свободата и човешкото достойнство“, както беше и е категоричен Чомски!…

Знам, уважаеми дами и господа, драги ми другарки и другари, че в идиотизма на „пандемията Ковид 19“ няма как да бъде промислен идиотизмът на илюзията, наречена „западна демокрация“! И точно заради това се бях отказал да пиша, но не спазих обещанието към самия мен, тъй като просто ми дойде повече от всеобщата простотия, в която живеем!…

Това е положението!…

проф. Людмил Георгиев

http://afera.bg/

ИЗБОРИТЕ КОИТО ОПРЕДЕЛЯТ БЪДЕЩЕТО НА СВЕТА

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://svobodnoslovo.eu/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!