СКАНДАЛ: НОИ отказа пенсия на дядо от Велико Търново, гъзареел се с над 75 лв. на месец

СКАНДАЛ: НОИ отказа пенсия на дядо от Велико Търново, гъзареел се с над 75 лв. на месец

Възрастни съпрузи делят кофичка кисело мляко и шест яйца за седмицата

72-годишени мъж на име Александър Александров от Велико Търново получи отказ от местната структура на НОИ за желанието му да получава социална пенсия по старост, предаде кореспондент на Канал 3 в региона.

Александър се оказва, че не отговаря на критерия за минимален доход на семейството, в което живее, тъй като съпругата му получава Роза Георгиева получава пенсия в размер на 176 лв., а изискването е на член от семейството месечно да се падат по по-малко от 75 лв., твърдят от НОИ.

Възрастният мъж признава, че е прекарал по-голямата част от живота си в грижи за своите болни родители, а, когато е имал възможност да полага труд, често го е правел „на черно“.

От НОИ споделят още, че подобни случаи не са изключение, тъй като много от хората, изпаднали в подобна крайна бедност, често са женени с друг пенсионер, който на свой ред получава минимална пенсия, която надхвърля въпросното изискване за двама души.

Александър и Роза се надяват на законодателни промени, които да ги спасят от глада, в който са принудени да си делят кофичка кисело мляко и шест яйца за седмицата, както сами споделят.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://lupa.bg/

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Научете за преследването на Фалун Гонг от ККП (Китайската комунистическа партия)

Преследването на Фалун Гонг: Насилствено потискане на 100 милиона души

Настоящите събития в Китай предоставят ясен избор на длъжностните лица и гражданите в страната, както и на хората по цял свят: подкрепа или противопоставяне на преследването на Фалун Гонг. Историята ще запише избора на всеки човек.

Необходимо ли е да се осъди комунизма: Фотоархив на комунистическите зверства

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Осъдете комунизма, напишете заявление и Вие...