Следвайте "Буднаера" в Телеграм

По примера на Баце: Шефът на „ХелпКарма“ с 80 000 лв. заплата е съдружник в „Кредисимо” (РАЗКРИТИЯ НА ДЕПУТАТ)

Славчо Славчев папкал 80 бона заплата от стотинките за дарения

Далаверата около платформата за дарителство Helpkarma, чийто технически директор Славчо Славчов най-нагло си написал заплата от 80 000 лева на месец (!!!), се разраства. Оказа се, че хитрецът Константин Кръстев, създател и собственик на платформата, имал и друг бизнес, освен даренията за тежко болни българи – съдружник във фирмата за бързи кредити „Кредисимо”, научи Narod.bg. По примера на Баце – корупцията и далаверата е навсякъде в България….

Техническият шеф на Helpkarma Славчо Славчов гушнал заплата за декември 2019 г. над 80 000 лв. Първоначално обаче прибирал над 20 000 лв., в друг период – над 50 000 лв. Общо за две години е получил над 775 000 лв. от стотинките, които народът отделя за най-болните българи.

Същевременно Славчов взел и заем от 51 000 лв. По думите му пред Мария Цънцарова по bTV парите са били, за да си купи апартамент, но се отказал заради усложнената обстановка от коронавируса.

Бившият депутат от БСП Георги Кадиев обаче продължи разследването с нови скандални разкрития. Икономистът установи, че шефът на Славчо – Константин Кръстев, е бил съдружник във фирмата за бързи кредити „Кредисимо”! Narod.bg обаче научи, че преди десет години сръчният Кръстев бил натирен от финансовата къща по обвинение за съмнителни сделки.

Костантин Кръстев (вляво) е собственик на платформата за дарения. До него е Славчо 80-те бона

Вижте какви фрапиращи факти извади наяве Георги Кадиев:

Поразрових се из ХелпКарма след сутрешния репортаж на бТВ, и ми се струва Мария Цънцарова не си е свършила докрай работата и не зададе всички правилни въпроси.

Затова ще задам няколко въпроса и аз:

1. Собственикът на ХелпКарма излиза като бивш съдружник в колекторска фирма и като член на УС на фирмата за бързи кредити Кредисимо. Не ми прилича на типа кариера, в която изведнъж дарителството ти става кауза. 

2. Според публикуваните отчети в Търговския регистър ХелпКарма има приходи от 3 хил. лв. за 2017, 1.77 млн.лв. за 2018 и 5.04 млн.лв. за 2019. В репортажа обаче казаха приходи от 21 млн.лв.?

3. Според публикуваните отчети през 2018 ХелпКарма е изплатила заплати от 208 хил.лв., но за осигуровки само 6 хил.лв. Тези заплати са 12.2% от приходите от дарения, а трябваше да са 5%? А парите за осигуровки са колкото за един човек на заплата около 1600 лв. месечно, а твърдят, че имат 17 служители, от тях 10 са ИТ?

4. През 2019 имат изплатени заплати за 679 хил.лв. и осигуровки от 34 хил.лв. Тези 679 хил.лв. са 13.4% от приходите, след като отново трябвало само 5% да отиват за издръжка? Осигуровки за 34 хил.лв. покриват не повече от 3 души на максимален осигурителен доход. Останалите?

Всичко това ме навежда на една обичайна осигурителна измама в нашите фирми: всички пари се получават от едно лице, в случая Славчо, той се осигурява на максимален праг и раздава парите в кеш на останалите. Това обяснява и защо на Славчо със средна заплата от 28 хил.лв. му е трябвал заем от някакви мижави 50 хил.лв. Това става и със знанието на собственика, разбира се, и най-вероятно и той е взимал от тези пари. Иначе работи „без заплата“, както сам каза.

ХелпКарма е възможно да са натопени от конкурент. Това не е рядкост по нашите земи. Но със сигурност си го заслужават. 

Но не са само те. Много са така. Корупцията е пропила навсякъде. И в държавните структури, и в неправителствените, и в частните.

И всичко идва от примера, който дава правителството.

Когато шкафчето ти е пълно с пачки от 500 евро, защо ХелпКарма да не си поиграе с едни дарения?

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://narod.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!