Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Адв. Камен Добрев: Управляват ни мутри, за които здравето и животът дори на децата ни няма никакво значение

.
Адв. Камен Добрев

Helpkarma се разви до тези размери (събрани за три години суми за над 21млн. лв.) благодарение на милосърдието на българина, но и на държавата, която умишлено закри функциониращия Фонд за лечение на деца в чужбина. Поредна поръчкова акция на ГДБОП и прокуратурата през април 2016г., при която шефът на Фонда бе показно арестуван, със снимки и видеа на евра до брошури на институцията, за присвояване и неправомерно разходване на средства. Истинският "проблем" беше не само непослушанието на Павел Александров, но гражданският съвет към Фонда, който си позволяваше да осигурява контрол и публичност при разглеждане на заявленията и разходване на средствата, какъвто при Косьо от "Кредисимо" очевидно не е имало. Повече от четири години, специализираната прокуратура не успява в опитите си делото на Александров да "тръгне" в съда. След закриване на Фонда, функциите се поеха от НЗОК и от тогава - пълен хаос и никакъв граждански контрол.

Нормативно, основно задължение на държавата е да закриля здравето на своите граждани (чл.52, ал.3 от КРБ), чрез осигуряване на достъпна и качествена медицинска помощ, в това число и чрез заплащане на най-съвременни методи за лечение в чужбина, ако такива не се прилагат в страната. (чл.2 и чл.82, ал.1, т.8 от Закона за здравето).

На практика обаче, управляват ни мутри, за които здравето и животът дори на децата ни няма никакво значение. Колко безобразия ще правят занапред, зависи от нас и нашата реакция.

Днес, от 10:00ч., от БОЕЦ сме пред Алекснадровска болница, където единствената у нас Клиника за трансплантация и нефрология предстои да бъде преструктурирана в Covid отделение.

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА

Адв. Камен Добрев, Фейсбук

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://frognews.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!