Следвайте "Буднаера" в Телеграм

13 май: Световен Фалун Дафа ден – „Фалун Гонг е движението, което ще дефинира нашето време, в началото на 21-и век”, Марк Палмър, вицепрезидент на Freedom House

Медитативните упражнения на Фалун Дафа

13 май 2023 отбелязва 24-ия Световен Фалун Дафа ден и 31-ата годишнина от началото на практиката, направена обществено достояние от г-н Ли Хонгджи, (за когото 13-и май 2021 г. отбелязва 70-ата годишнина). За период от 31 години медитативната практика Фалун Дафа (Фалун Гонг) се е разпространила в над 100 страни и региони на света, а нейният основен текст, „Джуан Фалун” („ZhuanFalun”) е преведен на над 40 езика, всичко това въпреки преследването на Фалун Дафа от страна на Китайската комунистическа партия, от 1999 г насам.

Ето какво споделя за Фалун Дафа практикуващата Сурен Рао (Suren Rao) от Индия:

„За да се разбере и оцени значимостта на Фалун Дафа, човек трябва да направи дълбока промяна в своето конвенционално мислене. На повърхността изглежда лесно да се разберат ценностите на универсалните принципи Истинност-Доброта-Търпимост, съставляващи основата на философията на Фалун Дафа. Но когато човек стане практикуващ Фалун Дафа, той се стреми да живее всеки един ден съобразно тези добродетели, стремейки се с течение на времето да постигне състоянието на доброта, самоотверженост и вътрешен баланс.   

Самооценката, която е присъща за Фалун Дафа, позволява на човек естествено да се отърси от пристрастености, желания и егоистични чувства. Разбирането на принципите засилва осъзнатостта на човек, което води до постепенни промени, помагащи на хората да живеят в щастие и покой, което от своя страна елиминира основната причина за болестите.

Универсалните принципи на Истинност-Доброта-Търпимост, така както се преподават във Фалун Дафа, отиват отвъд границите на времето и пространството, и стигат до сърцата на хората както от Изтока, така и от Запада. Фалун Дафа пробужда великодушната, вродена същност на човешката раса, позволявайки на хората да разберат в какво действително се състои смисълът на човешкия живот.”

Фалун Дафа се радва на международно признание от страни по цял свят, чийто правителства, групи и организации са издали прокламации и резолюции, както и тържествени отбелязвания, като „Месец на Фалун Дафа”, „Седмица на Фалун Дафа” и „Ден на Фалун Дафа”.

Според вицепрезидента на Freedom Housе, Марк Палмър, „Фалун Гонг е движението, което ще дефинира нашето време, в началото на 21-и век.”

Съгласно статистиката на уебсайта Clearwisdom.net до момента Фалун Дафа е разпространена в над 100 страни и региони на света, включително 31 в Азия, 21 в Америка, 47 в Европа, 3 в Океания, и 12 в Африка. Следва таблица с информация за тези страни.

The Americas (21)

The United States

Canada

Cuba

Peru

Mexico

Brazil

Argentina

Chile

Venezuela

Nicaragua

Panama

Colombia

Bolivia

Paraguay

Uruguay

Guatemala

Dominican Republic

Ecuador

Costa Rica

Honduras

Belize

     

Asia (31)

China

Taiwan

Hong Kong

Macao

Japan

Korea

India

Singapore

Malaysia

Indonesia

Thailand

Vietnam

Burma

Cambodia

Bangladesh

Philippines

Sri Lanka

Afghanistan

Saudi Arabia

United Arab Emirates

Iran

Iraq

Israel

Syria

Uzbekstan

Tajikistan

Turkmenistan

Kyrgyzstan

Lebanon

Nepal

Northern Mariana Islands

Europe (47)

The UK

Ireland

Holland

Belgium

Luxembourg

France

Germany

Austria

Switzerland

Iceland

Denmark

Norway

Finland

Portugal

Spain

Italy

The Vatican City State

Sweden

Greece

Czech Republic

Slovakia

Hungary

Russia

Belarus

Poland

Latvia

Lithuania

Moldova

Serbia and Montenegro

Croatia

Ukraine

Montenegro

Macedonia

Monaco

Malta

Bulgaria

Estonia

Georgia

Azerbaijan

Albania

Romania

San Marino

Turkey

Slovenia

Kazakhstan

Armenia

Bosnia and Herzegovina

The Oceania (3)

Australia

New Zealand

Papua New Guinea

   

Africa (12)

Egypt

South Africa

Mauritius

Namibia

Uganda

Kenya

Ethiopia

Sudan

Congo

Tunisia

Morocco

Tanzania

Източник/ци: Clearwisdom.net и Epoch Times

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!