Мика Зайкова: Националният план е за това как да се откраднат най-много пари, тъй като се дават много средства за

"Националният план за възстановяване на България след коронакризата представлява същият хаос, който виждаме и в бюджета за догодина. В него няма цел – има хвърлени много пари без мисъл. Националният план е за това как да се откраднат най-много пари, тъй като се дават много средства за инфраструктура и саниране, а ние знаем къде отиват те." Това заяви пред Lupa.bg финансистът Мика Зайкова за мерките за спасение на България след пандемията.

„България единствена си направи национален план за възстановяване от коронакризата и той съдържа четири стълба. Първият стълб е Иновации. В него влиза Фондът за технологично устройство на цифрови ресурси. Иновациите са най-важни, за тях обаче са отделили най-малко – 410 млн. Без научно-техническа дейност, която да се внедри както в обществените системи, така и в икономиката, ние ще си останем в XX век. Иначе за саниране, ремонти, детски градини са отделили 711 милиона“, обясни Зайкова.

"Вторият стълб е за Зелена Българя. За него са отделени 4 милиарда и 499 млн. Парите са за намаляване на въглеродните емисии, за биоразнообразието и т.н. Според управляващите обаче Зелената България няма да стане с нововъведения и с махане на кафявата икономика, а с информационна система, която никой не знае за какво точно е тя, а за нея ще хвърлят маса пари. Томислав Дончев говори за кръгова икономика, но той сякаш не знае какво представлява тя. Кръговата икономика изисква целесъобразно да се употребят ресурсите и за природата почти да не остава отпадък. За тази кръгова икономика са отделили само 100 млн. лв.“, посочи Зайкова.  

„За здравеопазване наистина са отделили много пари. Ще правят ремонти с тях, обаче не сме си купили линейки и хеликоптери. Нашите линейки са стари, потрошени, самите шофьори ги ремонтират. По чукарите спешните коли изобщо не могат да стигнат“, обърна внимание Зайкова.

„Четвъртият стълб е за така наречената „Справедлива България“. В този стълб влиза и образованието. В първия стълб обаче то трябва да бъде включено. Ще се дават пари за преоборудване на кабинети вместо за по-важни неща. Трябва да се отделят средства за цифровизацията, да се помогне на научните изследвания да служат на икономиката и обществения живот. Трябва да се направи също електронно правителство, за да не виси бизнесът по 150 гишета, за да си плаща. Вместо за това се дават пари за куп ненужни неща“, убеден е финансистът.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://lupa.bg/

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Научете за преследването на Фалун Гонг от ККП (Китайската комунистическа партия)

Преследването на Фалун Гонг: Насилствено потискане на 100 милиона души

Настоящите събития в Китай предоставят ясен избор на длъжностните лица и гражданите в страната, както и на хората по цял свят: подкрепа или противопоставяне на преследването на Фалун Гонг. Историята ще запише избора на всеки човек.

Необходимо ли е да се осъди комунизма: Фотоархив на комунистическите зверства

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Осъдете комунизма, напишете заявление и Вие...