Covid топи София: Хиляди бягат от столицата, връщат се в провинцията

Covid топи София: Хиляди бягат от столицата, връщат се в провинцията

Заради настъпилата паника от корона епидемията, а и по принуда заради липсата на п ари, почти всеки ден от столицата към провинцията се изнасят голяма маса хора. Това са предимно жители на различни градове и села, които живеят в София, но са изгубили работата си, или пък могат да я вършат от къщи.

Огромна част от напускащите големия град са студентите, които масово освобождават квартирите в столицата и се прибират в родните места, след като ВУЗ-овете вече минаха изцяло на онлайн обучение.

Естествено, паниката стана най-мощният двигател на вътрешната миграция, след като всеки ден в София се заразяват по близо 3000 души и животът извън столицата де оказа далеч по-безопасен.  

Студентите масово са започнали да се изнасят от частни квартири от Студентски град, след като лекциите вече текат през интернет платформата на Алма матер.

„Колегите от специалностите, които бяха на онлайн обучение от началото си тръгнаха към родните места още в началото на октомври“, разказаха възпитаници на два-три факултета на СУ.

За опустяването на Студентски град, сериозна причина се оказа и затварянето на нощните барове и дискотеките, които са най-примамливото за обитаващите общежитията.

Всеки ден по някой освобождава стая в блоковете, разказват младежите, които все пак предпочитат да останат в столицата, пред алтернативата за живот в малкия град.

"За първи път се наблюдава обратната тенденция –обичайно всеки ден в София се заселваха над 200-300 души, сега градът стана неатрактивен, след като заразата поваля почти по 3000 души на ден“, коментираха стари заселници в града.

Според добре запознати с миграционните процеси, веднага след като темповете на заразата спаднат, народът ще се юрне обратно към столицата, освен ако държавата отново не реши да въведе КПП-та.  

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://lupa.bg/

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Научете за преследването на Фалун Гонг от ККП (Китайската комунистическа партия)

Преследването на Фалун Гонг: Насилствено потискане на 100 милиона души

Настоящите събития в Китай предоставят ясен избор на длъжностните лица и гражданите в страната, както и на хората по цял свят: подкрепа или противопоставяне на преследването на Фалун Гонг. Историята ще запише избора на всеки човек.

Необходимо ли е да се осъди комунизма: Фотоархив на комунистическите зверства

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Осъдете комунизма, напишете заявление и Вие...