Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Der Spiegel изплющя шамар на будителя на Чекмеджетата: Бойко е човек на задкулисните сделки, които сключва с олигарси

„Хората имат чувството, че демокрацията е само привидност, че властите не са слуга на народа, а инструмент за потисничество – както при комунизма”.

Това пише Ян Пул в авторитетното германско списание „Шпигел“ за ужас на управляващата хунта, която се опитва всячески да прикрие негодуванието срещу нея и исканията за предсрочни избори.

Борисов е един от главните виновници за лошото положение. С малки прекъсвания той ръководи страната от 2009 година насам.

Той не е разпален националист като Ярослав Качински в Полша, нито пък гръмогласен противник на либералната демокрация като Виктор Орбан в Унгария.

Неговата консервативна партия ГЕРБ, подобно на ХДС, е уважаван член на ЕНП. Борисов е човек на задкулисните сделки, който се споразумява с олигарси, поставя под натиск противници и съратници, раздава важните постове на свои послушници и прикрива презрението си срещу демокрацията и човешките права зад една грубовата простонародност“, допълва Шпигел.

В статията става дума и за собственика на „Хиполенд“ Мариан Колев и за инцидента със сина му по време на протестите.

Авторът Ян Пул коментира: „В системата на Борисов противниците не отиват зад решетките, както в Турция – тях просто ги сплашват. Властите са инструмент за господство.

И макар че накрая вътрешният министър се извини, Колев прие претърсването като предупреждение“, отбелязва изданието. „Защото има случаи, в които се отнема имуществото на предприемачи, настроени критично към властта. Всички прокурори се подчиняват на Борисов. Подобни издевателства обикновено се съпътстват от кампании във верните на Борисов медии.“

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://narod.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!