Левите "Републиканци" на червен Цветанов: Приветстват лидера на "братската социалистическа партия" на другаря Байдън и обещават дружба от векове за векове

Републиканците на Цветанов: Приветстваме Байдън! Вярваме в българо-американската дружба

Цветан Цветанов – комунист, служител в ДС! (Седмо управление). Осиновен от баба си и дядо си – активни борци, за да бъде приет БЕЗ приемен изпит във ВУЗ! Баща му е бил също член на БКП и личен шофьор на Григор Шопов!

Искате бъдеще?Осъдете комунизма

ИЗБОРИТЕ КОИТО ОПРЕДЕЛЯТ БЪДЕЩЕТО НА СВЕТА

Позиция на лявата ПП „Републиканци за България“ по повод избирането от американските леви медии на Джоузеф Р. Байдън за 46-ти президент на Съединените американски щати

 

От установяването на дипломатическите отношения между България и Съединените щати през 1903 г. са изминали 117 години. Но контактите между двата народа имат по-дълга традиция – още от началото на XIX в., когато по българските земи пристигат първите американски мисионери. През годините на комунистическия режим в България със САЩ сме имали своите трудни и нееднозначни отношения, но днес двете държави и двата народа са неизменни съюзници в Организацията на северноатлантическия договор (НАТО) и имат силни икономически и културни връзки помежду си.

Десетките хиляди наши сънародници с двойно гражданство са гръбнакът на двустранните ни отношения. Имаме изявени българи във всяка сфера на живот на американското общество. Безброй са примерите за професионално успели наши сънародници в САЩ. Посредством програмата за академичен обмен „Фулбрайт“ стотици млади българи и американци ежегодно прекосяват Атлантическия океан, за да черпят знания и опит, които да реализират пълноценно. Сътрудничеството в правоохранителната и политико-военната сфера също е на отлично ниво.

Ние от ПП „Републиканци за България“, твърдо вярваме в доброто бъдеще и широкия хоризонт пред българо-американските двустранни отношения. Приветстваме избирането на Джоузеф Байдън за президент и на Камала Харис за вицепрезидент на Съединените щати. Уверени сме, че заедно с администрацията на президента Байдън ще работим за още по-силни трансатлантически отношения, за повече сигурност в региона и за възвръщане на лидерската роля на Съединените щати в тази част на света. Това е възможно чрез активната роля на двете ни страни в Инициативата „Три морета“, на чиято геополитическа важност първи ние в България поставихме акцент. Чрез „Три морета“ може да бъде постигната реална свързаност и интеграция на ключови геополитически партньори, подложени иначе на натиск от авторитарни и недемократични режими.

Не по-малко важни за сигурността на региона са държавите от Западните Балкани. Разчитаме да се възвърне водещата роля на България, която лесно беше пропиляна след 2018 г. Вярваме, че САЩ могат да дадат успешна политико-военна и икономическа трансатлантическа перспектива пред държавите от Западните Балкани при това в ясен времеви хоризонт.

Рамката за стратегическо партньорство между България и САЩ /2019 – 2029 г./ ясно определя посоките на развитие на българо-американските отношения в областта на сигурността и отбраната, на икономиката, на търговията и на енергетиката, както и по отношение на укрепване на демокрацията и върховенството на закона през следващите 10 години.

Именно що се касае до енергетиката, върховенството на закона и борбата с корупцията, очакваме да видим най-ясните знаци за промяна в американската политика спрямо България. Ние от ПП „Републиканци за България“ продължаваме да считаме, че „Турски поток“ през България е антинационален енергиен проект, източник на корупционни практики, пряко обслужващ трета държава, която води целенасочена дестабилизираща политика спрямо България. В същото време считаме, че трябва да бъде завършен максимално бързо интерконекторът България – Гърция, който ще даде възможност за реална диверсификация на енергийните доставки за България.

Искрено се надяваме, че администрацията на президента Байдън ще даде ясен знак за важността на стриктното спазване на принципите на разделението на властите и за важността на върховенството на закона. Американските администрации са показвали нееднократно, че пред закона всички са равни – и местни и чуждестранни политици.

ПП „Републиканци за България“ проследи с голям интерес президентските избори в Съединените щати. Победата на президента Байдън дойде след тежка и оспорвана, но честна надпревара. Това прави победата още по-значима. Въпреки голямото разделение и поляризацията в американското общество, демократичният процес бе защитен и остана на висота.

Обществените процеси и отминалите избори в САЩ ни дават увереност, че разделението на българското общество също може да бъде преодоляно, посредством инструментите на демокрацията. Вярваме, че прилагането на тези инструменти възможно най-скоро и у нас е в интерес на страната ни, както във вътрешнополитически, така и в международен план. Това е единственият начин да възвърнем вярата в държавността и да укрепим българските институции. Да извървим пътя към възстановяване на международния авторитет на България и още по-пълноценно партниране в структурите на НАТО.

Пожелаваме успешен мандат на президента Байдън и на вицепрезидента Харис! Нека заедно извървим пътя към реализиране на геополитическите инициативи от взаимен интерес! Защото заедно сме по-силни! 

ИЗБОРИТЕ КОИТО ОПРЕДЕЛЯТ БЪДЕЩЕТО НА СВЕТА

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://glasove.com/

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Научете за преследването на Фалун Гонг от ККП (Китайската комунистическа партия)

Преследването на Фалун Гонг: Насилствено потискане на 100 милиона души

Настоящите събития в Китай предоставят ясен избор на длъжностните лица и гражданите в страната, както и на хората по цял свят: подкрепа или противопоставяне на преследването на Фалун Гонг. Историята ще запише избора на всеки човек.

Необходимо ли е да се осъди комунизма: Фотоархив на комунистическите зверства

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Осъдете комунизма, напишете заявление и Вие...