За Широка лъка 9 млн лева, за останалите – гол… Бурунди на Европа сме

.
В Бурунди...

Покрай положителните тестове на премиера Борисов, любимият му Заю Баю – Николай Нанков и кмета на Широка лъка Васил Седянков научихме що е икономическа дискриминация. На предизборните репортажи, заснети от Севда тв на киностудия ГЕРБ преди дни, се видяха първенци и жители на китното родопско село – десетина на брой, които благодаряха на Борисов за прекрасното управление.

Една женица обеща да не си мие ръцете от ръкостискането с важния гост, докато пак бъде избран. Народната любов не знае граници и е готова да поеме риска да остане немита доста време, но това е друга тема… А може и да е послъгала, за да направи густо на премиера – има го в народопсихологията.

Кметът Седянков разкри тайната на селското благоденствие и любовта към първия партиен и държавен ръководител – парите.

Тодор Живков бе казал: “Как ще решиш проблема? Може да решава тоя, който има пари, бе! Щом немаш пари, какво ще решиш ти, бе? Ти нямаш право да решаваш! А ти ще отидеш да взимаш решение? Ти немаш пари, па ще се измъкнеш след това".

Седянков получил от властта 9 милиона и Широка лъка е добре. Да са живи и здрави. Жителите на селото са около 470. Там е Националното училище за фолклорни изкуства. То е с държавно финансиране.

Чудесно, но така ли е навсякъде?

Според Иван Хаджийски „За да можем да сравняваме две величини, последните трябва да са сравними, т.е. да имат като основа за сравнение общ еднакъв знаменател“.

Сравняваме. Звъним в 12 произволно взети села в Ловешко, Плевенско, Видинско, Пазарджишко и Монтанско. Научаваме от притеснени кметове – спестяваме им имената – че при население между 800 – 1200 жители, средният бюджет за година е около 100 хил. лева. В тях влизат заплати, осигуровки на служителите, възнаграждението на кмета, както и издръжката на кметството и капиталовите разходи. За ремонти на улици, училища, детски градини, улично осветление и пр. кметовете се молят на общината за всеки лев. Но и общините са в нужда и за кое по-напред.

Ето – сравнихме.

.

В България...                                           Снимка: БГНЕС

Борисов избягва такива села, а те са поне 80 на сто от всичките. Там голи циганчета тичат по улиците, не са фотогенични, на всяка крачка изоставени и разграбени къщи, а достъпът до тях ще затрудни дори прословутата премиерска джипка. Сравнението напомня повече Бурунди, отколкото Широка лъка.

Не ви настройваме срещу Широка лъка, опитваме се да привлечем вниманието към останалите селища.

И пак Иван Хаджийски: "България трябва да стане богата, благоденстваща и щастлива, но – за всички. Тогава целият български народ ще разгърне скритите си сили и ще си създаде в новата история място и участ, каквато заслужават неговият устрем, неговите амбиции, неговото трудолюбие и неговата прекрасна земя. Той ще стане тъй велик и уважаван, какъвто е бил и в миналото. Въпросът е: как да стане това?"

.
Те са без маски, но в Широка лъка всичко е ОК, не като в Бурунди и останалата България, пази Боже...                                            Снимка: бТВ

И ние питаме същото: Как да стане, мамка му? И се сещаме, че кметът Седянков се похвали освен с милионите и с това, че го лекувала по телефона д-р Дариткова, шефката на групата на ГЕРБ в парламента. Ех, какъв късметлия! Нека публикува нейния телефон и този на Борисов, та и колегите му от другите села да оправят живота на своите съселяни, че и своя. Иначе - Бурунди, нали…

И нещо съвсем дребно, но все пак: Деветте милиона, дето ги дал Борисов на Широка лъка, са от всички нас, данъкоплатците. Кметът Седянков да го има предвид.

Колкото повече Широка лъка заприличва на изключение, а останалите села на Бурунди, толкова повече дискриминацията по партиен признак ще става актуална тема.

Фрог нюз

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://frognews.bg/

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Научете за преследването на Фалун Гонг от ККП (Китайската комунистическа партия)

Преследването на Фалун Гонг: Насилствено потискане на 100 милиона души

Настоящите събития в Китай предоставят ясен избор на длъжностните лица и гражданите в страната, както и на хората по цял свят: подкрепа или противопоставяне на преследването на Фалун Гонг. Историята ще запише избора на всеки човек.

Необходимо ли е да се осъди комунизма: Фотоархив на комунистическите зверства

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Осъдете комунизма, напишете заявление и Вие...