Катастрофа с ранени от сина на адвоката на семейството на М.Цветков, прокурорът по делото празнува ЧРД с таткото: подигравка с паметта на тв легендата

Потулена от МВР катастрофа, в която пострадалите са обявени за „леко ранени” и за двама, а те са 8, със сериозни травми след пиянски запой в ловното стопанство Борино на татко си е предизвикал синът на Менко Менков. Бащата – по странна ирония на съдбата – е адвокат не само на Цветан Цветанов, но и на семейството на Милен Цветков точно по делото за смъртта на приятеля на 19 минути и известен тв водещ заради друг дрогиран млад водач. Още по-ужасяващото е, че месец след инцидента, който се разминава с нищо за причинителя му, шефовете на МВР – Смолян и Девин, но и прокурорът по делото Милен Цветков празнуват заедно рождения ден на Менков на същото място, в същото ловно стопанство. Негова собственост се води и злополучният високопроходим автомобил Тойота Ленд Крузър, управляван от 19-годишния Менков Младши.
Всичко това се разбра от писмо до медиите на майката на един от потърпевшите: „В тази катастрофа участник е моят син и затова аз не искам да мълча. Катастрофата, причинена от Менков Младши е била зловеща касапница, вследствие на алкохолна оргия, ако съдя по разказа на сина ми и на други участници, които по чудо се отърваха живи, макар тежко контузени и със сериозни дихателни и неврологични травми, а две момичета – със счупен таз и крайници. По обяд на 11 септември той предлага на гостите си да направят разходка с джипа на татко му, който се води собственост на ловното стопанство, където Менков Старши редовно кани хора от съдебната власт, включително и прокурор Кучиев (б.р. по делото Милен Цветков), което е видно от документите за групов лов. На волана сяда адвокатският син броени часове, след като е погълнал литри алкохол.

Като в консерва се натъпкват 8 деца – приятелите му, сред които синът ми, и няколко местни момиченца. Обратно за ловната резиденция синът губи управление на прав и сух път посред бял ден.

Колата полита надолу по стръмния склон , за да се приземи по таван в дерето. Някои от децата губят съзнание и до идване на линейката не се свестяват. По думите на едно от момичетата, докато приятел на сина ми стене, че няма въздух, отрочето звъни първо на баща си, който му заповядва да не прави нищо и да не звъни на никого.Синковецът моли някой от децата, които едва не убива, да поеме вината, че е карало тойотата. След като всички отказват, по указание на бащата, изхвърля айфона си в дерето и сяда край пътя. Като по команда пристигат 2 линейки и няколко полицейски коли, без някой от пострадалите да ги е викал. Всички са закарани в болницата, а джипът НЕ Е ВЗЕТ ЗА ЕКСПЕРТИЗА, а само измъкнат с кран и закаран в ловното стопанство. В болницата децата са вдигнати на крака и пуснати да си ходят, БЕЗ НИКОЙ ДА ИМ СНЕМЕ ОБЯСНЕНИЯ, ДА ИМ ВЗЕМЕ КРЪВНИ ПРОБИ, КАКТО Е РЕДЪТ. След 5 дни едно от момчетата, вече в София, постъпва в инфекциозната болница с ковид, а лекарите са изумени, че в Девин никой не им е направил писиар, каквито са изискванията. Катастрофата е скандално потулена, синът ми е обявен като безименен, „леко ранен” пътник, а синът на Менко ДОРИ НЕ Е БИЛ ТЕСТВАН ЗА ОПИАТИ И АЛКОХОЛ В КРЪВТА. СЛУЧАЯТ МИНАВА В ГРАФАТА „ЛЕКИ ПРОИЗШЕСТВИЯ, ПРИЧИНЕНИ ОТ ТЕЖКИЯ ПЪТЕН УЧАСТЪК", ЗА ВИНА НА ПИЯНИЯ ШОФЬОР ДУМА НЕ СТАВА. Имена не се съобщават, само един смолянски сайт се осмелява да публикува снимка на джипа”.
Това е емоционалната позиция на майката, а за да се изясни случаят с цялата истина по него, която няма как иначе да знаем, настояваме Пресцентърът на МВР да отговори незабавно, още днес:
Кой е бил водачът?
Кой му е предоставил и на какво основание джипа от страна на юридическото лице – собственик и това ловното стопанство ли е?
Защо няма образувано досъдебно производство?
Каква санкция е наложена на водача?

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Източник/ци: https://19min.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!